„Lucrat“ de Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa Poliţistul Cicerone Dincă, denunţat de George Karam, condamnat (rechizitoriu)
„Lucrat“ de Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa: Poliţistul Cicerone Dincă, denunţat de George Karam,
12 Nov, 2015 00:00
ZIUA de Constanta
3541
Marime text
Cicerone Dincă, agent de poliţie în Garda de Coastă Constanţa, acuzat de trafic de influenţă şi de spălare de bani, a fost condamnat, ieri, de judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa.
În cauză, denunţătorul ar fi George Karam, patronul SC Middle East Partners SRL, firmă care deţinea cunoscutul restaurant Beirut din Constanţa, unde trei tinere au murit în urma unui incendiu.
Poliţistul a primit doi ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi doi ani şi şase luni de închisoare pentru spălare de bani. Instanţa a contopit pedepsele aplicate într-una singură, la care s-a adăugat un spor de opt luni. În final, Cicerone Dincă a fost condamnat la trei ani şi două luni de închisoare. Instanţa a dedus din pedeapsa aplicată perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 8 iulie la zi.
Mai departe, Tribunalul Constanţa a hotărât restituirea sumei de 3.200 de lei denunţătorului.
„Dispune desfiinţarea înscrisului intitulat Promisiune bilaterală de vânzare autentificată prin Încheierea nr. 1976 din data de 8.07.2015 a Societăţii Profesionale Notariale (…), având ca obiect transferul viitor, între inculpatul Cicerone Dincă şi denunţătorul, al dreptului de proprietate asupra unui teren extravilan arabil în suprafaţă de 1.800 mp situat pe raza teritorială a oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, contra sumei totale de 80.000 de lei“, potrivit minutei judecătoreşti.
În rechizitoriul întocmit, şeful DNA Constanţa arată că, „în perioada aprilie - iulie 2015, în mod repetat, inculpatul Dincă Cicerone a pretins de la un om de afaceri (denunţător în cauză) mai multe sume de bani, un autoturism şi obiecte de mobilier, lăsând să se creadă că, prin intermediari, ar avea influenţă asupra unui procuror, astfel încât să îl determine pe acesta din urmă să dispună o soluţie de nevinovăţie, într-un dosar penal în care era cercetat omul de afaceri“.
„Dacă iniţial pretenţiile inculpatului s-au ridicat la suma de 10.000 de euro şi un autoturism de aceeaşi valoare, ulterior, acestea au crescut la fiecare întâlnire cu denunţătorul. În acelaşi sens, la data de 23 iunie 2015, inculpatul Dincă Cicerone şi-a modificat pretenţiile, cerându-i omului de afaceri suma de 22.000 de euro, câte 11.000 de euro, pentru doi intermediari care ar fi avut influenţă efectivă asupra procurorului de caz, precum şi obiecte de mobilier în valoare de aproximativ 6.000 de euro, pentru sine. La data de 8 iulie 2015, inculpatul Dincă Cicerone a primit de la omul de afaceri suma de 22.000 de euro, disimulând adevărata provenienţă a sumei primite, sub forma încheierii unei promisiuni bilaterale de vânzare la un notar public. Contractul încheiat a avut ca obiect transferul viitor al dreptului de proprietate privind un teren extravilan, situat pe raza teritorială a oraşului Năvodari, judeţul Constanţa, contra sumei totale de 80.000 de lei. La data de 8 iulie 2015, inculpatul Dincă Cicerone a fost prins în flagrant de către procurorii Anticorupţie, după primirea de la omul de afaceri a sumei de 22.000 de euro, asupra sa fiind găsită suma respectivă de bani“, potrivit rechizitoriului.
Citeşte şi
Masă de protocol pentru „oameni grei“ - Ce a scris Sorin Constantinescu, şeful DNA Constanţa, când l-a trimis în judecată pe Cicerone Dincă (document)
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii