Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Luptătorii DIAS au intervenit la balamucul din Palazu

ro

10 Nov, 2008 21:55 3753 Marime text

dias.jpgTrupele DIAS au fost nevoite să intervină, ieri, pentru a linişti spiritele la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare. Doi bolnavi psihic se baricadaseră în unitate, ameninţând cu moartea personalul medical şi pe ceilalţi pacienţi.

Totul a început duminică seară, pe strada Maramureş din Constanţa. George Olteanu, de 37 de ani, din Constanţa, unul dintre protagoniştii incidentului de la Palazu, s-a întâlnit cu Belgin Ali, de 29 de ani, din Constanţa. Dat fiind că, în urmă cu câteva zile, primul se luase de fratele ultimului, Belgin Ali a vrut să-l tragă la răspundere. Olteanu a scos însă cuţitul şi l-a înjunghiat în piept. Poliţiştii de la Secţia 1 au ajuns imediat la faţa locului. Victima a fost transportată la spital, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale. Dat fiind că agresorul s-a ales şi el, în încăierare, cu o rană, a fost, de asemenea, condus la spital. Aici s-a declanşat însă un adevărat tărăboi. În câteva minute s-au adunat zeci de rude şi cunoştinţe ale celui înjunghiat, la un pas de a-l linşa pe George Olteanu. A fost necesară intervenţia jandarmilor pentru ca spriritele să se lininştească. Agresorul a fost condus la sediul Secţiei 1, unde a fost audiat. Oamenii legii au constatat că individul este bolnav psihic, înregistrat ca atare în evidenţele medicale. Pentru că devenise violent, a fost transportat la Palazu în jur de ora 1.00, unde medicii l-au legat de pat şi i-au administrat calmante. În jur de ora 4.00, la Spitalul Palazu a ajuns şi Gheorghe Copaci, de 37 de ani, din Răteşti, judeţul Argeş. Pe acesta din urmă poliţiştii de la Secţia 2 l-au găsit în stare de ebrietate, forţând portierele autoturismelor parcate în Tomis 3. Bărbatul a fost condus la secţie, dar, pentru că a devenit violent, a fost, de asemenea, transportat la Palazu. În dimineaţa următoare, în jur de ora 8.50, una dintre infirmiere a mers în salonul lui George Olteanu. S-a aplecat deasupra patului, dar în acel moment pacientul a reuşit să se dezlege. A sărit la gâtul femeii, apoi a alergat către salonul în care era internat Copaci.

Baricadaţi în saloane

A reuşit să-l convingă pe acesta din urmă să se baricadeze înăuntru, trăgând mai multe corpuri de mobilă în dreptul uşii. Olteanu a spart fereastra salonului şi s-a tăiat pe braţe cu cioburile. Observând că situaţia scapă de sub control, medicii s-au văzut nevoiţi să cheme poliţia. Trupele DIAS au pornit cu girofarurile aprinse către Palazu. Odată ajunse aici, s-au văzut silite să pătrundă în forţă în salonul în care cei doi se baricadaseră. Pacienţii refuzau categoric să deschidă. La vederea poliţiştilor, Gheorghe Copaci s-a predat de bunăvoie. Olteanu însă s-a luptat până în ultima secundă. A rupt-o la fugă spre alt salon, unde a luat ostatic un pacient şi a încercat, de asemenea, să se baricadeze. Şase luptători DIAS au fost nevoiţi să-şi pună toate forţele în aplicare pentru a-l imobiliza. În clipa în care au reuşit să-i pună cătuşele, medicii l-au injectat cu calmante şi numai aşa individul s-a potolit. Din fericire, cadrele medicale nu au fost agresate. Din cercetările efectuate de poliţişti, se pare că cea care a contribuit la „instigarea“ lui George Olteanu a fost chiar una dintre infirmiere, pe nume Flori Corbeanu, care i s-ar fi adresat pacientului cu expresia „măi, nebunule!“, moment în care acesta a luat foc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii