Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
19:37 24 12 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Mafia de la Rutieră", limitată la două persoane

ro

01 Aug, 2011 00:00 5519 Marime text
Rutiera_-_Parchet_politisti_rutiera_anchetati_009.jpgSute de mascaţi din toată ţara, adunaţi pentru percheziţii la Constanţa. Zeci de percheziţii domiciliare şi zeci de poliţişti de la Serviciul Rutier Constanţa luaţi pe sus, la şase dimineaţa, în ceea ce se anunţa a fi cel mai complex dosar de corupţie din Poliţia Română, instrumentat la Constanţa. La doi ani de la afacerea „Mafia de la Rutieră", din cei peste 30 de agenţi anchetaţi, doar doi au mai rămas în cercetări. În ciuda aşteptărilor, au fost trimişi în judecată doar zece dintre poliţiştii arătaţi cu degetul în 2009 şi unul singur dintre civilii acuzaţi că i-ar fi corupt pe oamenii legii.

La momentul de faţă, surse apropiate anchetei spun că cercetările continuă să fie desfăşurate în prezent numai faţă de agenţii Gigi Cristian Ruşescu şi, respectiv, Dumitru Iulian Maxim. Aceleaşi surse vorbesc despre faptul că este doar o chestiune de timp până ce dosarele care îi privesc pe cei doi vor lua drumul instanţei de judecată, poliţiştii urmând să răspundă în faţa judecătorilor Tribunalului Constanţa acuzaţiilor de fapte de corupţie aduse de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa. Restul au scăpat. Fireşte, în afară de cei trimişi deja în judecată, zece la număr: Marius Ivan, Daniel Cociu, Ervin Osman, Enis Vuap, Daniel Andrei Mircea, Cristian Nazarovici, Elvid Daniel Babalîc, Liviu Iulian Conduleţ, Ervin Tulei şi George Eduard Niţuleac. Aşa cum menţionam, din cei patru civili acuzaţi de coruperea poliţiştilor, doar unul a fost deferit instanţei până în prezent, anume Marian Alexandru Lupu. Şi totuşi, pe lista neagră întocmită de procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa în iulie 2009, s-au aflat mult mai multe nume de poliţişti, care nu se mai regăsesc acum în listele instanţei. Şi nici măcar într-ale anchetatorilor.

Arestaţi, dar scăpaţi

Iar aceasta, în condiţiile în care, pentru unii dintre ei, s-a cerut chiar şi arestarea preventivă, la momentul izbucnirii scandalului în presă. Poliţiştii înfieraţi în 2009, dar scoşi ulterior de sub urmărirea penală sunt agenţii Marian Drăguţ, Alexandru Ivanov, Alexandru Ianţoc, Răzvan Viorel Ţigănuş, Anatoli Trifanov, Marian Aldea, Laurenţiu Dan Mihale, Marian Gabriel Ciubotariu, Bogdan Lucian Cojocaru, Ciprian Enache, Gheorghe Gabriel Rădulescu, Mihai Alexandru Manea, Marian Adrian Chisoiu, Romeo Georgian Gănuţ, Ion Zorilă, Edvin Osman, George Busuioc, Florin Marius Gîlcă, Gheorghe Costea şi Răzvan Scurtu. Lor li se adaugă agenţii Cadîr Elvin, Cristina Gherlan, Andrei Bogdan Călugăru, Cosmin Cristian, Paul Mihai Ciolpan şi civilii Alin Bogdan Drughe, Gigel Budur şi George Guliu, care au petrecut câteva zile bune în arest, în vara anului 2009, la cererea procurorilor. Acuzaţiile formulate de procurori erau de luare de mită, fals intelectual, abuz în serviciu şi divulgare de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii