Mai multe incendii de vegetație în județul Tulcea. Unde au intervenit pompierii (GALERIE FOTO)
Mai multe incendii de vegetație în județul Tulcea. Unde au intervenit pompierii (GALERIE FOTO)
17 Feb, 2022 18:39
ZIUA de Constanta
1866
Marime text
- În jurul orei 14:20, salvatorii Secției de Pompieri Măcin au fost solicitați să intervină pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs între localitățile I.C. Brătianu și Grindu.
6 subofițeri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, s-au deplasat la fața locului.
Incendiul a fost lichidat după aproape o oră de la primirea apelului, iar în urma evenimentului a ars vegetație uscată pe o suprafață de aproximativ 2 hectare.
Două echipaje de salvatori din cadrul Detașamentului de Pompieri Tulcea au intervenit în jurul orei 15:45 pentru lichidarea unui incendiu de vegetație uscată produs la marginea localității Somova.
Incendiul a fost lichidat după aproximativ o oră, iar prin intervenția pompierilor a fost îndepărtat pericolul de propagare la o locuință.
În urma evenimentului, au ars aproximativ un hectar de vegetație uscată, 10 pomi fructiferi 150 de ml de gard și o dependință.
Cauza probabilă de producere incendiilor a fost focul deschis în spații deschise.
Tot în această după-amiază, un incendiu de vegetație palustră a izbucnit într-o zonă inaccesibilă înconjurată de apă( zona Lacului Somova), acesta fiind monitorizat de către autoritățile locale.
Revenim și facem același apel pentru respectarea măsurilor specifice de prevenire a acestui tip de incendii:
- nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt;
- nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de furaje, pădure etc);
- arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile efectuaţi-o în locuri special amenajate (gropi ş.a.);
- interesaţi-vă la Primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii;
- arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale efectuaţi-o numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei;
- asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi stingeţi jarul după încetarea acesteia;
- educaţi şi supravegheaţi copiii în vederea interzicerii jocului cu focul.
Sursa foto ISU Delta Tulcea
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii