Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:26 09 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mama lui Vlad Pascu, tânărul implicat în accidentul de la 2 Mai, plasată sub control judiciar

ro

09 Oct, 2023 17:15 981 Marime text
Magistrații de la Tribunalul București au decis să o elibereze din arest pe Miruna Pascu, mama șoferului de 19 ani implicat în tragedia de la 2 Mai. Potrivit Portalului Instanțelor de Judecată, magistrații au dispus măsura controlului judiciar. 

Dosarul 29573/3/2023 se află pe rolul Tribunalului București și are ca obiect „traficul de droguri (Legea 143/2000 art. 2) art. 272 alin 1 c.p. şi art. 206 alin.1 c.p., cu ap. art. 38 alin.1 c.p., art.4 alin.1 şi 2 din legea 143/2000, cu ap. art. 35 alin.1 c.p., art.2 alin.1 şi 2 din legea 143/2000, art.5 din lg. 143/2000“.

Potrivit DIICOT, suspecta a fost arestată preventiv după ce ar fi încercat să influențeze martorii din dosar.

Decizia Tribunalului București nu este definitivă și poate fi contestată de DIICOT. 

De asemenea, conform deciziei instanței suspecta nu are voie să comunice atât cu fiul său, cât și cu soțul, ambii aflați în arest preventiv

Minuta instanței: 

Solutia pe scurt: În baza art. 348 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 207 alin. 6 C.proc.pen. constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestului preventiv luată faţă de inculpata PASCU MIRUNA. În temeiul art. 242 alin. 2 C.pr.pen rap. la art. 215 C.pr.pen. dispune înlocuirea măsurii arestului preventiv cu măsura controlului judiciar, pe o perioadă de 60 de zile de la data rămânerii definitive a prezentei, cu privire la inculpata PASCU MIRUNA. În temeiul art. 215 alin. 1 C.pr.pen. impune inculpatei să respecte pe durata măsurii preventive următoarele obligaţii: a) să se prezinte la instanţa de judecată ori de câte ori este chemată; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau in faţa căruia se afla cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de supraveghere, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemată;

În temeiul art. 215 alin. 2 C.pr.pen. impune inculpatei ca pe durata măsurii preventive a controlului judiciar să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească raza teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a instan?ei de judecată; b) să nu comunice direct sau indirect cu inculpatii P.M.V. și Pascu Claudiu Mihail, persoana vătămată L.R.I. si cu martorii, astfel cum sunt indicati in cuprinsul actului de sesizare.

În temeiul art. 215 alin. 3 C.pr.pen. atrage atenţia inculpatei că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.


În temeiul art. 215 alin. 4 C.pr.pen. desemnează organul de poliţie în raza căruia locuie?te în fapt inculpata, în vederea supravegherii respectării de către acesta a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatei PASCU MIRUNA, la rămânerea definitivă a prezentei, dacă nu este arestată în altă cauză. În baza art. 348 alin. 2 C.proc.pen. rap. la art. 207 alin. 6 C.proc.pen constată legalitatea şi temeinicia măsurii controlului judiciar luată faţă de inculpatul PASCU CLAUDIU MIHAIL. În baza art. 207 alin. 4 C.pr.pen., menţine măsura controlului judiciar față de inculpatul PASCU CLAUDIU MIHAIL, până la o noua verificare a măsurii preventive, dar nu mai târziu de 60 de zile. În baza art.275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 09.10.2023.
Document: Încheiere finală (dezinvestire)    09.10.2023

Citește și: 

Surse - interceptăriFamilia Pascu, trimisă în judecată! S-a fixat primul termen. Fragmente din rechizitoriul DIICOT
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii