Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mangalioti care cred ca sunt iradiati, gazati sau interceptati de bulgari

ro

10 Nov, 2009 01:03 1993 Marime text
comisar_sef_pescaru.jpgLa Mangalia sunt înregistraţi peste 40 de bolnavi psihic, care figurează în evidenţele poliţiei, alături de alte peste 100 de persoane, cu tulburări de comportament, dar care nu au cauzat niciun fel de scandaluri. Câteva „triste" figuri de cetăţeni care trăiesc în lumea lor, fără legătură cu realitatea, pot fi văzute zilnic pe străzile municipiului, în timp ce alţi localnici, afectaţi de stresul traiului zilnic, încep să sufere de boli psihice, e drept, în forme mai „uşoare".

Şeful Poliţiei Municipiului Mangalia, comisar-şef Nicolae Pescaru, ne-a declarat că, în ceea ce îi priveşte pe „clienţii" obişnuiţi ai instituţiei pe care o conduce, aceştia sunt „de două feluri": cei înregistraţi în evidenţe pentru manifestările violente, adică cei care au agresat alte persoane fizic sau verbal şi cei inofensivi, care vin la poliţie să reclame te miri ce.

„Sunt destui cei care vin la poliţie, în audienţe, să îmi spună cum vecinii de apartament le „bagă", prin prize, gaze, pentru a-i sufoca. Am un client vechi, care ne-a spus că unul dintre vecini are un sistem prin care încearcă să îşi iradieze colocatarii. Nu mai târziu de săptămâna trecută, o doamnă a venit să îmi spună cum că ea este spioană şi că bulgarii i-au instalat o cameră video în casă, să o supravegheze, şi că are telefonul fix ascultat de către aceştia", ne spune şeful poliţiei din Mangalia.

Acesta mai adaugă faptul că, în aceste cazuri, poliţiştii încearcă să îi ia pe cei cu dereglări psihice cu duhul blândeţii şi chiar să le cânte în strună: „Celor cu gazele ce trec prin prize le-am promis că o să trimitem un inginer specialist la ei acasă, care să oprească gazele sau aparatul de iradiat", afirmă Nicolae Pescaru.

Internaţi la Palazu, nebunii se întorc acasă înaintea poliţiştilor

În momentul în care se decompensează şi au crize, bolnavii sunt trimişi la Palazu Mare, unde sunt trataţi. Din păcate, acest lucru are loc pe o perioadă scurtă de timp. Trimişi de urgenţă, cu ambulanţa, la Spitalul de Psihiatrie Palazu Mare, bolnavii psihic sunt trataţi la repezeală, după care li se pune diagnosticul prin care se arată că nu mai reprezintă un pericol, după care sunt „expediaţi" înapoi.

„Am avut cazuri în care bolnavi cu grave tulburări psihice, care au provocat scandaluri şi bătăi, au fost trimişi cu escortă la Palazu Mare. Înainte ca poliţiştii să fi ajuns la sediul din Mangalia, respectivii „pacienţi" erau deja înapoi, în localitate", afirmă comisar-şef Nicolae Pescaru. „Fără o lege a acestor bolnavi, poliţiştii nu pot face nimic mai mult".

În ultima vreme, numărul celor afectaţi de diferite stadii ale bolilor psihice a crescut foarte mult. Unul dintre motive îl constituie criza economică, ce a trimis în şomaj câteva sute de persoane din localitate, o parte dintre ele fiind extrem de afectate de stresul lipsei unui loc de muncă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • surmelis argentina pusa 10 Nov, 2009 10:22 Eu cred ca de vina sunt LIBERALII care au cumparat sistemul prin internet de supraveghere si cel care face posibil comunicarea de la creier la creier, adica cel care poate citi si manipula GANDIREA. TEHNOLOGIA avansata ,de genul asta, este pusa in aplicare in ITALIA SI ANGLIA. De ce n-ar venii si LIBERALII cu asemenea sisteme de supraveghere , ca doar au SPONSORI foarte BOGATI , precum DINU PATRICIU si altii mai slabuti la punga.