Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:17 23 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Incident de tragere în poligonul South Hills din Polonia, unde sunt artilerişti români

ro

23 Aug, 2024 11:37 231 Marime text
Foto: MApN
 
  • Ministerul Apărării Naţionale (MApN) transmite că două elemente de muniţie au căzut, joi noaptea, în satul Bemowo Piskie de lângă poligonul South Hills din Polonia, provocând pagube materiale.
     
Ministerul Apărării Naţionale (MApN) transmite că două elemente de muniţie au căzut, joi noaptea, în satul Bemowo Piskie de lângă poligonul South Hills din Polonia, provocând pagube materiale.

Incidentul a avut loc când detaşamentul de apărare antiaeriană Sky Guardians a executat o şedinţă de tragere de noapte cu sistemele Gepard din dotare.

Comanda detaşamentului va pune la dispoziţia poliţiei militare poloneze, care cercetează cauza, toate datele şi informaţiile necesare clarificării circumstanţelor în care s-a produs acest eveniment, arată MApN.

Detaşamentul de Apărare Antiaeriană generat de structurile de apărare antiaeriană ale Armatei României se află la a XV-a rotaţie în Bemowo Piskie Training Area, având misiunea de asigurare a Prezenţei înaintate consolidate pe Flancul nord-estic al Alianţei (enhanced Forward Presence), în cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Pe timpul celor şase luni de misiune, cei aproximativ 100 de artilerişti antiaerieni români participă la exerciţii şi activităţi de instruire alături de camarazi americani, britanici, croaţi şi polonezi, cu scopul îmbunătăţirii coeziunii şi creşterii nivelului de interoperabilitate între trupele membre ale NATO, a încheiat sursa citată.




Citește și:
Licitații publice Constanța: MapN construiește un hangar pentru mentenanța aeronavelor la Mihail Kogălniceanu cu 5 milioane de euro! (DOCUMENT)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii