Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Obiect suspect pe țărm, în zona Grindului Chituc, județul Constanța. Zona este monitorizată! (VIDEO)

ro

13 Aug, 2024 10:46 1062 Marime text
 
Marți, 13 august, Forțele Navale Române au activat o echipă de geniști de la Centrul 39 Scafandri pentru a interveni în zona Grindului Chituc, în urma primirii, în jurul orei 9.30, a unei sesizări din partea Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, cu privire la un obiect suspect eșuat pe țărm în această zonă.
 
Potrivit unui comunicat pus la dispoziție de MApN, din examinarea fotografiilor realizate la fața locului obiectul este, cel mai probabil, o mină anti-desantare pe fluviu, de tipul YaRM.
 
Zona este monitorizată și securizată, la acest moment, de reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne, în vederea limitării oricărui pericol.
 

Geniștii militari vor interveni, în cel mai scurt timp posibil, în conformitate cu procedurile specifice de clasificare și neutralizare.- mai transmit reprezentanții MApN. 

 

UPDATE 1

Scafandri militari EOD din cadrul Forțelor Navale vor interveni, în cel mai scurt timp, în conformitate cu procedurile specifice, pentru clasificarea și neutralizarea minei.


UPDATE 2 


Mina a fost distrusă la ora 12.50. 



Despre Grindul Chituc 


Grindul Chituc este un grind maritim care separă apele Lacului Sinoe (mai precis ale complexului lagunar Razelm-Sinoe) de cele ale Mării Negre. La nivelul lui a fost constituită o arie protejată de interes național– ce corespunde categoriei a IV-a IUCN, situată pe teritoriul adminstativ al comunei Corbu din județul Constanța, România.

Grindul se întinde între Gura Portiței și capul Midia. Dimensiunile sale sunt: lungime aproximativ 27 km, lățime medie de 1-2 km (maxim 4 km), înălțime 1,5-2 m, suprafață 7.700 ha (din care în nord a fost delimitată o zonă strict protejată de 2.300 ha, care a fost inclusă în Rezervația Biosferei Delta Dunării).


În nordul grindului, se află câteva corpuri acvatice care formează un lac numit Edighiol.

În nordul grindului există aproximativ 7 locuri unde limita dintre lagună și mare are caracter, natural intermitent (acolo unde fâșia de nisip este îngustă și puțin înaltă, la furtuni puternice putându-se deschide guri de comunicare între apele marine și cele ale lagunei)




Citește și:


Deznodământ tragic. Militarul dispărut pe plaja de la Corbu ar fi fost găsit decedat în zona Grindu Chituc (galerie foto+video)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii