Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:14 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Marea Neagră în pericol? (video)

ro

29 Oct, 2010 03:47 3745 Marime text
hidrogen_in_mare_3_.jpgViitorul Mării Negre este în pericol. Asta pentru că un rezervor uriaş de hidrogen sulfurat, un gaz care în contact cu aerul explodează, ar putea ieşi oricând la suprafaţă. Specialiştii spun şi că viaţa subacvatică din Marea Neagră riscă să dispară.

hidrogen_in_mare_1_.jpgPotrivit specialiştilor adâncul Marii Negre este un rezervor uriaş de hidrogen sulfurat, un gaz solubil în apă, care se aprinde în contact cu oxigenul atmosferic şi care are o putere calorică mai mare decât cea a gazului metan.

Astfel, toate vieţuitoarele din Marea Neagră ar putea dispărea. În plus, în caz de cutremur major, sau în cazul unei intervenţii umane, acest rezervor de mai multe miliarde de metri cubi, ar putea ieşi la suprafaţă şi ar putea creea o explozie. O încercare de a extrage hidrogenul sulfurat de pe suprafaţa Mării Negre ar putea provoca un alt dezastru.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • geochimist dr.Ioan PECHEANU 29 Oct, 2010 18:30 Doamnelor/Domnilor, Mai bine aveti incredere in specialistii bine pregatiti din Baia Mare decat in marii savanti ( conducatori ) de la INCDM - Constanta. Daca ii intrebati formula hidrogenului sulfurat sigur nu o stiu ( unul este specialist in unelte de pescuit, altul biolog ).Ambii sunt mari specialisti in zona costiera romaneasca si vedeti cum arata litoralul romanesc.In ultimii 20 de ani au distrus acest institut, pacat de cercetatorii din institut bine pregatiti si care sunt condusi de acesti incompetenti.In acest institut, ca de altfel in toata tara,oamenii care au ajuns la incompetenta maxima sau inainte de 89 scriau mai multe note acolo unde trebuia decat lucrari au fost desemnati sefi.Pentru bani multi acestia ar fi in stare de orice.Ei ar fi fost excelenti cetateni in perioada 1950 - 1960.Bani si devotamentul fata de cei care i- au pus in functii inalte sunt fara margini. Pacat de orasul Constanta ca are asemenea "specialisti". Dumnezeu sa ne apere de cele si de cei rai.
  • gogomanii printre noi 29 Oct, 2010 10:49 Hidrogenul (H2) explodează la contactul cu aerul. Hidrogenul sulfurat (H2S) - nu. Nici apa (H2O)! Ce păcat, altfel am scăpa de cei săraci cu duhul.