Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:18 25 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mariana Liea "Daca medicii au facut ce trebuia, de ce nu traieste copilul meu?

ro

01 Oct, 2008 00:00 1006 Marime text
1222803155.jpg

Specialistii au stabilit ca Silviu Liea nu suferea de autism, desi baietelul urmase, timp de trei ani, un tratament pentru aceasta afectiune

Se va implini, curand, un an si opt luni de cand familia Liea si-a pierdut baietelul in varsta de numai cinci ani. Silviu Liea a murit in ambulanta, dupa ce medicul Nina Siromascenko a refuzat sa-l interneze in Spitalul Judetean Constanta. Parintii au primit, in urma cu o luna, un raspuns socant de la Comisia Superioara de Medicina Legala. In adresa respectiva se precizeaza ca moartea fiului lor nu s-a datorat unei culpe medicale si ca micutul nu era autist, in conditiile in care acesta urmase, timp de trei ani, un tratament pentru boala respectiva. Moartea lui Silviu Liea a zguduit, la vremea respectiva, opinia publica din Constanta. Copilul a murit dupa ce medicul Nina Siromascenko, de garda in noaptea respectiva, l-a trimis acasa, prescriindu-i doar o reteta. Cateva ore mai tarziu, baietelul a inceput sa se simta mai rau si mama sa a chemat din nou ambulanta. Copilul a murit pe drumul catre spital, dupa ce medicul de pe ambulanta i-a administrat o injectie intravenos, in loc de intramuscular. Raportul Institutului de Medicina Legala Mina Minovici din Bucuresti i-a gasit vinovati pe ambii medici. De atunci, sotii Liea nu au incetat nicio clipa sa caute vinovatul pentru moartea fiului lor. In urma cu o luna, au primit ultima lovitura. Comisia Superioara de Medicina Legala le-a adresat un raspuns din care reiese ca moartea fiului lor nu s-a datorat unei culpe medicale si ca micutul Silviu nu era autist. Aceasta in conditiile in care mama copilului este in posesia unui certificat emis de Directia pentru Protectia Copilului, din care reiese ca micutul are handicap de gradul zero si sufera de tulburare autista. In plus, timp de trei ani, baietelul urmase un tratament pentru aceasta afectiune. Concluziile Comisiei Superioare de Medicina Legala sunt in continuare socante. Medicul Siromascenko nu a avut la indemana un laringoscop, pentru a putea face analize amanuntite. Aceasta in conditiile in care vorbim de Urgenta unui spital judetean. Mariana Liea afirma, insa, ca medicul de garda nu l-a consultat pe micut nici macar cu spatula, pentru a vedea cat de grava este afectiunea.

Personalul de pe ambulanta nu avea experienta necesara

In plus, in acelasi raport se arata ca nici personalul de pe ambulanta nu se face vinovat, deoarece acesta nu avea o experienta de trei ani in astfel de interventii. Si atunci apare intrebarea: cine este vinovat ca personalul de pe ambulanta nu era suficient de pregatit pentru a realiza o interventie care, daca ar fi fost facuta, l-ar fi salvat pe Silviu Liea? De mai bine de un an, sotii Liea se prezinta, saptamanal, la Parchet, incercand sa stea de vorba cu procurorul de caz, Sorin Constantinescu. De luni de zile nu au reusit, insa, nici macar sa se apropie de usa acestuia, primind, invariabil, acelasi raspuns: procurorul este plecat la Bucuresti sau lipseste. Cu durerea unei mame care si-a pierdut copilul si care nu poate fi cu nimic comparata, Mariana Liea se intreaba retoric: "Daca toti au facut tot ce au putut, de ce copilul meu nu traieste?".

Scris de: {autor}Olimpia CEARA {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii