Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:18 26 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mărturia tragică a femeii care a scos copilul de 11 ani din mare la Constanța - „Mama lui Vlăduț, vă cer iertare că n-am putut să fac mai multe!”

ro

26 Aug, 2024 11:51 2104 Marime text
Plaja Zoom Beach.

Ieri, 25 august 2024, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al județului Constanța despre nn copil în vârstă de 11 ani este dat dispărut în Constanța, zona plajei Zoom Beach.
 
Din păcate cu toate eforturile depuse de cadrele medicale, minorul a fost declarat decedat.
 
Acesta a fost scos din mare de două persoane care se aflau acolo în acel moment care i-a și făcut manevre de resuscitare, dar fără rezultat. Printre acele persoane, se numără și Ioana, care a încercat să facă orice pentru a salva viața minorului.
 
Iată mărturia tragică a femeii:
 

„Astazi, pe o plaja in Constanta, am ajutat un domn sa scoata din mare, un copil…mic si inconstient. L-am tinut de picioruse si l-am asezat intr-o parte, pe mal, tipand isteric ca cineva sa sune la 112. Am simtit cum timpul s-a oprit in loc, simteam ca nimeni nu face nimic, toata lumea era in stare de soc.Un barbat a venit si mi-a intins un telefon si am reusit sa sun la 112 si sa cer cu disperare un smurd pentru bietul copil care zacea inconstient si caruia i se faceau manevre de resuscitare deja( de catre salvamar si de catre o d-na care am inteles ca era medic).La 11:58 am sunat la 112. 11:58 … intre timp s-a adunat lume, politisti, salvamari, au ajuns si cei de la smurd, erau undeva la 5-6 cadre medicale( nu mai retin exact).
Copilul era dat disparut, cam de 30 minute, politia il cauta, dar el, dragul de el, era sub valuri..
Eu am intrat in stare de soc, lumea a crezut ca-mi este apropiat, dar eu nu puteam si nu stiu cum o sa pot vreodata sa-mi scot imaginele acestea din cap si din suflet. Am intrebat politistii, salvamarii.. “cum pot eu sa trec peste acest moment?” Cum? M-am asezat in genunchi, acolo, si am inceput sa spun “Tatal nostru”. Manevrele de resuscitare, n-au incetat, o ora, cea mai grea ora din viata mea. Mama si sora copilului, erau daramate, iar eu cu disperare ii intrebam pe cei de la politie daca are puls.A trecut o ora si Vladut, un copil de 11 ani, s-a prapadit. Este ingeras acum. Am alergat la bar dupa o lumanare, si i-am pus-o la cap.Sunt bucati, sfasiata, plina de intrebari.. de ce? De ce se intampla asemenea tragedii? De ce mor copilasi?
Mama lui Vladut, inca o data va cer iertare ca n-am putut sa fac mai multe. Mi-ati multumit ca am fost acolo si ca am facut ce am facut, dar ce ce am facut? Am scos un copil din mare, l-am asezat la mal, am sunat la 112 ca mai apoi sa-i aprind o lumanare …
Sa va dea Dumnezeu putere!
Eu n-am sa uit… doare!
Inima tipa, doare!


Aveti grija de voi, de copilasii dvs.,nu-i lasati nesupravegheati atunci cand sunteti la mare. Nu-i lasati sa intre atunci cand marea e agitata..
Durere, neputinta, lacrimi..
Dumnezeu sa te ierte, Vladut!”.
 


Citește și:
UPDATE Băiatul, declarat decedat: Alertă pe plaja Zoom Beach din Constanța! Un copil de 11 ani, dat dispărut, scos inconștient din mare (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii