Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:29 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mascatii l-au batut pe Laurentiu Capbun cu cartea de telefon

ro

23 Sep, 2004 00:00 1744 Marime text

Familia mortului acuza

Prietenii lui Laurentiu Capbun afirma ca victima a fost batuta de mascati cu cartea de telefon, ca sa nu lase urme * In vreme ce barbatul implora sa fie chemata o salvare, mascatii radeau si-l intrebau ce culoare sa aiba salvarea * Familia decedatului sustine ca, in ciuda raportului medico-legal, victima avea plamanii dislocati

Moartea lui Laurentiu Capbun, barbatul care a decedat in urma interventiei trupelor DIAS in barul SC Topax B&B SRL, din Complexul "Intim", a zguduit opinia publica. In urma efectuarii autopsiei s-a constatat ca moartea acestuia a fost neviolenta. Victima fiind suferinda de diabet, decesul s-a datorat unei "stari toxico-septice urmare a unei bronhopneumonii, complicatie a unui diabet zaharat insulino-dependent". S-a concluzionat ca, neexistand leziuni interne, luptatorii DIAS nu l-au agresat pe Laurentiu. Versiunea prietenilor victimei, care au fost condusi o data cu aceasta la Sectia 4, precum si a familiei, este insa cu totul alta, de-a dreptul ingrozitoare. Prietenii victimei, luati si ei pe sus de mascati, afirma ca acestia l-au batut cu bestialitate pe Laurentiu Capbun, chiar sub ochii politistilor de la Sectia 4 care erau de serviciu in acea noapte. "Ca sa nu ramana urme ale loviturilor, au luat cartea de telefon de la sediul Sectiei si l-au lovit pana a cazut lat. Laurentiu striga ca ii e rau, dar mascatii radeau si loveau si mai tare. In cele din urma, i-a rugat sa cheme o salvare. Laurentiu voma intruna. Unul dintre mascati - nu stiu care, pentru ca aveau cagulele pe fata - a inceput sa rada. "Vrei salvare? Poate vrei sa ne spui si ce culoare sa aiba salvarea pe care vrei sa ti-o aducem!". Acestea sunt afirmatiile unuia dintre prietenii mortului, care nu sunt greu de crezut, avand in vedere ca un mascat este special instruit pentru a lovi frumos si elegant, fara a lasa semne. In final, observand ca gluma s-a ingrosat si ca barbatul nu-si mai revine, l-au lasat in pace si au chemat salvarea. Pe de alta parte, familia victimei, care a asistat la efectuarea necropsiei, afirma ca raportul medicului legist a fost falsificat. In momentul in care portiunea superioara a cadavrului a fost despicata, plamanii victimei erau dislocati. Cu toate acestea, in raportul medicului legist se precizeaza negru pe alb: "fara leziuni toraco-pulmonare si abdominale". Inevitabil, nu putem decat sa ne intrebam cine ar fi avut de castigat de pe urma musamalizarii mortii lui Laurentiu Capbun. Mascatii de la DIAS sau Politia Constanta, al carei nume a fost oarecum "patat" in ultima vreme? Cert este un singur lucru. Ca intotdeauna, mortul este de vina. Laurentiu Capbun avea 37 de ani si poate singura lui vina a fost aceea ca s-a aflat in locul nepotrivit, la momentul nepotrivit.

Cazul "Capbun", in atentia SRI

Cazul a fost cercetat de serviciile Cercetari Penale, Investigatii Criminale si Management si Resurse Umane, care au ajuns la concluzia ca singura greseala a mascatilor a fost aceea ca au plecat in misiune fara aprobarea chestorului Jipa. Sursele noastre indica, insa, ca dosarul a intrat in atentia SRI. De mentionat ca formidabila misiune a cagulelor, in cadrul careia au omorat un om, survine dupa scandalul de la "Beta", in urma caruia conducerea Inspectoratului a dat dispozitie scrisa ca acestia sa fie impartiti pe sectii, unde sa patruleze impreuna cu agentii de ordine. Nimeni nu a raspuns, insa, la semnele de intrebare care se ridica. In raportul Inspectoratului se precizeaza ca cei patru mascati, chemati de agentul de politie Cornel Carapcea (luptator DIAS aflat in timpul liber, pe care patronul barului il sunase), s-au deplasat cu masina de interventie. Ceea ce inseamna ca au plecat de la sediul DIAS, singurul loc in care se afla masina lor de interventie, pentru ca pe sectie patruleaza cu masinile acesteia. In cazul acesta, de ce luptatorii nu erau repartizati pe sectii, unde ar fi trebuit sa se afle la ora respectiva, prin ordinul insusi al sefului IPJ? Iar daca, fiind totusi pe sectii, este uimitor cat de repede au ajuns la fata locului pentru un incident minor, in urma caruia un om si-a pierdut viata, in vreme ce la "Beta" au ajuns la mult timp dupa ce scandalul se terminase. La vremea respectiva, reporterii nostri reusisera sa identifice cativa martori care afirmau ca interventia mascatilor a fost una in forta. Ce s-a intamplat cu declaratiile acestora, care ar fi trebuit sa fie la dosar?
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii