Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:16 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Masonul din Spitalul Judeţean (documente)

ro

23 Aug, 2011 01:50 8924 Marime text
medic_Vladimir_Botnarciuc.jpgProfesorul universitar Vladimir Botnarciuc, medic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, este membru fondator al Asociaţiei Black Sea Shrine Club, înfiinţată în 2010, la Constanţa

Vechi de sute de ani, curentul masonic pare să înnoiască la Constanţa. Cu loje masonice autorizate anual de magistraţii Judecătoriei Constanţa, masoneria pare să îşi atragă tot mai mulţi adepţi dintre constănţeni. În acest context, este de precizat că unul dintre membri de vază din oraşul de la malul mării este medicul Vladimir Botnarciuc, care, de altfel, anul trecut a pus bazele unei loje masonice afiliată la masoneria din America de Nord.

Profesorul universitar Vladimir Botnarciuc, medic al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, este membru fondator al Asociaţiei Black Sea Shrine Club, înfiinţată în 2010, la Constanţa. Iar pentru a spulbera orice urmă de îndoială în legătură cu afinităţile doctorului Botnarciuc, acesta a menţionat în declaraţia de interese completată pentru universitatea la care predă şi că este membru al Asociaţiei Marea Lojă Naţională din România.

Maeştrii masoni şi asociaţia medicului constănţean

Să o luăm metodic: la sfârşitul lunii aprilie 2010, cadrul universitar se adresa Judecătoriei Constanţa, cu o cerere de acordare a personalităţii juridice pentru Black Sea Shrine Club. La fel ca toate cererile de acest gen, cazul a fost înregistrat pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei, primind numărul de dosar 16750/212/2010. Petent era Black Sea Shrine Club, iar pe data de 7 mai 2010, magistraţii au dispus înfiinţarea asociaţiei. Foarte interesant, este de menţionat că despre Black Sea Shrine Club, maeştrii masoni puteau solicita informaţii de la asociaţia numită Aahmes Shriners, din California. Mai exact, aceştia puteau completa un formular privind eventuala aderare la diversele cluburi afiliate mişcării californiene, printre care şi Black Sea Shrine Club. Revenind la medicul Botnarciuc, este de menţionat că, în declaraţia de interese completată de profesorul universitar la sfârşitul anului trecut, completată „cunoscând prevederile articolul 292 din Codul penal", doctorul şi-a asumat fără probleme interesul faţă de masonerie. În octombrie 2010, Vladmir Botnarciuc a precizat că este membru al Asociaţiei Marea Lojă Naţională din România, dar şi membru fondator al Asociaţiei Black Sea Shrine Club. În plus, la rubrica privind „calitatea de membru în organele de conducere, administrare şi control ale societăţilor comerciale, ale regiilor autonome, ale companiilor/societăţilor naţionale, ale instituţiilor de credit, ale grupurilor de interes economic, ale asociaţiilor sau fundaţiilor ori ale altor organizaţii neguvernamentale", medicul a menţionat, din nou, Black Sea Shrine Club. Totodată, Vladimir Botnarciuc a precizat că este membru şi al Societăţii Naţionale de Chirurgie.

Averea unui venerabil

În ceea ce priveşte averea declarată a profesorului universitar, acesta a menţionat, în declaraţia completată în urmă cu două luni, că deţine un teren de 312 metri pătraţi, dobândit prin Sentinţa civilă nr. 15938/18.06.2010, dar şi o casă de 350 mp, obţinută prin acelaşi document al instanţei. În „parcul auto" al medicului se regăsesc un Mitsubishi L200 4x4 fabricat în 2007, precum şi un motociclu BMW R1200 GS fabricat în 2005. La începutul anului, doctorul Botnarciuc a vândut un apartament cu două camere, obţinând astfel suma de 285.420 de lei, de la Stelian şi Maria Grossu. Medicul cu afinităţi masone are un depozit bancar de 145.000 de lei, deschis în cursul acestui an şi avea o ipotecă de grad unu asupra unui imobil, în urma unui credit de 50.000 de euro contractat în 2005. La capitolul venit anual realizat, cadrul didactic a menţionat suma de 48.834 de lei, primită de la universitate pentru activitatea pedagogică, dar şi 38.190 de lei, încasaţi de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. În calitate de director al unui proiect de cercetare, Vladimir Botnarciuc a mai obţinut şi suma de 7.000 de lei.

 

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii