Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:57 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MDLPA Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020, la momentul bilanțului

ro

05 Jun, 2024 12:40 418 Marime text


Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a organizat, împreună cu Secretariatul Tehnic Comun, în perioada 4-5 iunie 2024, la Constanța, ultima reuniune a Comitetului Comun de Monitorizare și conferința de închidere a Programului Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020.

Evenimentele au reunit structurile de management și control ale Programului din toate cele 8 state participante, reprezentanți ai Comisiei Europene, ai Autorității de Audit, ai proiectului TESIM și ai beneficiarilor, scopul principal fiind de a dezbate, într-un format extins, realizările și provocările Programului. Autoritățile responsabile cu derularea programului au subliniat rezultatele semnificative ale Programului și au vorbit despre provocările întâmpinate, principalele fiind pandemia COVID-19 și agresiunea Rusiei asupra Ucrainei, precum și despre măsurile adoptate pentru finalizarea implementării proiectelor.

Cei 8 ani de implementare ai Programului au însumat 548 de aplicații depuse, 2.339 aplicanți, 57 de proiecte finanțate, cu o valoare totală de 48,8 milioane de euro, 281 beneficiari și 34 de investiții la scară mică în infrastructura culturală și creativă, infrastructura sectorului turistic și portuar sau în infrastructura dedicată protejării și monitorizării mediului. Comisia Europeană a subliniat nevoia de a continua, în perioada care urmează, comunicarea și asigurarea vizibilității rezultatelor proiectelor și a poveștilor de succes.

Toate informațiile privind Programul Operațional Comun Bazinul Mării Negre 2014-2020 și proiectele finanțate pot fi consultate pe acest website.

Citește și:
MDLPA Program de cooperare în Bazinul Mării Negre în perioada 2021-2027
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii