Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:24 06 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mesaj Ro-Alert în județul Tulcea! Anunțul ISU Delta!

ro

06 Jul, 2024 12:26 188 Marime text
Foto: ISU TulceaNicio persoană din judeţul Tulcea, avertizată sâmbătă dimineaţa cu privire la posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian, pe fondul războiului declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, nu a sunat la numărul unic de urgenţă 112 pentru a confirma faptul că pe teritoriul României au căzut obiecte care ar putea fi fragmente de drone, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Delta", Dan Năstase. 

Ca urmare a semnalării unor posibile acțiuni ale forțelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență despre această situație care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-alert către populația din zona de Nord a județului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniței de stat cu Ucraina. 

Potrivit ISU Delta Tulcea, mesajul transmis are rolul de a informa populația despre un potențial pericol ca din spațiul aerian să cadă obiecte, urmare a conflictului armat care se desfășoară lângă graniță. 

De asemenea, este important ca populația să nu intre în panică, să sune la 112 și să anunțe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României și, să urmeze recomandările din mesaj. 

Menționăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federației Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situația de la graniță“ au mai precizat reprezentanții ISU Delta Tulcea. 

Localitățile în care a fost transmis mesajul RO-alert sunt: 

Județul Tulcea: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Citește și: 

Atacuri cu drone la granița României cu Ucraina! Mesaj Ro-Alert transmis în zona de Nord a județului Tulcea!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii