Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 28 10 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Militari americani, în vizită oficială la Universitatea Ovidius din Constanța (FOTO+VIDEO)

ro

25 Oct, 2024 13:59 497 Marime text

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) găzduiește, azi, 25 octombrie 2024, vizita reprezentanților armatei Statelor Unite ale Americii (SUA) – Civil Affairs Team, de la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu.

Evenimentul este organizat de American Corner Constanța și are loc în sala Umberto Eco din campusul universitar - Corp A, etaj 2 (Aleea Universității, nr.1).

 În cadrul întâlnirii sunt dezbătute subiecte de actualitate, printre care: viața în armata SUA, cooperarea militară româno-americană, aniversarea a 75 de ani de la înființarea NATO, precum și marcarea a 20 de ani de la aderarea României la Alianța Nord-Atlantică. 

Militarii americani vor face o sesiune de interacțiune și schimb de experiență cu studenții de la Universitatea „Ovidius” din Constanța, oferindu-le acestora o perspectivă asupra vieții și carierei unui soldat.  


Studenții UOC prezenți sunt foarte interesați de eveniment. 




UPDATE 1

Militarii au luat cuvântul în cadrul evenimentului.  

 


"Echipa mea se va prezenta pe rând. Am venit aici să vă prezentăm ce înseamnă armata americană" a spus reprezentantul soldaților. 

Munca noastră este diferită. Când va gândiți la armată, vă gândiți la războaie și apărare. Treaba noastră este să ajungem să cunoaștem cultura în țara în care mergem, efectele asupra societății pe care le are armata. Jobul nostru este prezentăm cu acuratețe ceea ce reprezintă armata.

Lucrăm îndeaproape cu partenerii noștri. Cuvântul cheie este civil. Vom vorbi de un parteneriat strategic de 25 de ani, ce înseamnă viața de militar și nu doar.

Suntem parteneri de circa 27 de ani. De când președintele Bill Clinton a venit în România în 1997. Parteneriatul a crescut încă de atunci.

De altfel, americanii prezintă cele mai importante momente strategice dintre conducerile celor două țări. Dacă studenții răspund corect la întrebări legate de NATO își aleg din obiectele aduse de ambasadă.


NATO, pe lângă faptul că se ocupă de partea defensivă, sunt implicați și în pregătirea statelor membre când au loc evenimente nefericite, prin articolul 3. Un exemplu este pandemia de covid. 

tyle="width: 855px; height: 481px;" />

UPDATE 2 

Acum, militarii vorbesc despre înrolare și modul în care se stabilește cum se întră în armata americană.

Sergent Castor care are o experiență de 5 ani de recrutare povestește care este modul în care se face recrutarea în armata americană.

Totodată, au discutat despre cum e viața pe front și într-o baza militară. De la modul în care dorm, mănâncă și se deplasează. 

Fiecare soldat prezintă experiența sa, cum au întrat în armată și ce au de gând să facă după. 

UPDATE 3 

Studenții au întrebări pentru soldați. De la locurile preferate de unde mănâncă până la cum gestionează stresul distanței de familie. 




Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului.  


Citește și:

Prezentare pentru elevi și studenți la Universitatea Ovidius din Constanța. Participă și militari americani și români


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii