Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministerul Apărării Naționale, răscolit de cazul de la Constanța! Militarul din Mamaia ar putea fi dus la detectorul de minciuni!

ro

22 Mar, 2022 00:00 7215 Marime text
Militari cercetând zona din apropierea canalului.

 
  • Nu mai puțin de 96 de filtre ale forțelor de ordine au fost organizate în cinci județe, fiind implicate 300 de efective.
  • În cursul zilei de luni, 21 martie 2022, scafandrii militari au căutat în Canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari arma sustrasă sâmbătă seara.
  • Au fost luate primele imagini de pe camerele de supraveghere instalate la locuințele din apropierea unității militare.
  • Surse apropiate cazului au precizat că militarul de la care s-a sustras arma ar putea fi expertizat psihologic, dar și testat cu aparatul poligraf.
  • Centrul 110 Comunicații și Informatică Mamaia Sat este o structură specializată, de nivel regiment, subordonată Statului Major al Forțelor Navale.
 
Noi detalii ies la iveală odată cu scurgerea timpului în legătură cu evenimentul care a zguduit Constanța și alte patru județe din țară, după ce un militar din Mamaia a fost deposedat de arma din dotare!
 
Nu mai puțin de 96 de filtre ale forțelor de ordine au fost organizate în cinci județe, fiind implicate 300 de efective.
 
Oamenii legii sunt în alertă, după ce individul care l-a atacat pe militar parcă a intrat în pământ, cu armă cu tot!
 
În cursul zilei de luni, 21 martie 2022, scafandrii militari au căutat în Canalul Poarta Albă – Midia – Năvodari arma sustrasă sâmbătă seara.
 
Amintim, oficialii Ministerului Apărării Naționale au transmis la momentul aflării incidentului în presă că, potrivit primelor informații, o persoană neidentificată, cu cagulă și înarmată cu o armă albă, a intrat prin efracție în perimetrul unității militare, în jurul orei 20.15, și l-a atacat pe militar.
 
„Militarul aflat în postul de pază a aplicat procedurile legale, a opus rezistență în confruntarea corp-la-corp cu agresorul, dar a fost deposedat de arma din dotare și de un încărcător cu 30 de cartușe. După ce a intrat în posesia armei și a muniției, agresorul a părăsit perimetrul unității (a sărit gardul), iar militarul agresat i-a anunțat de urgență pe comandantul corpului de gardă și pe comandantul unității“, precizaseră autoritățile militare.
 

Două dosare penale
 
Mai multe filtre în Mamaia, Constanța, localitățile învecinate, dar și în mai multe județe au fost instituite de polițiști, militari și jandarmi, pentru depistarea armei sustrase, dar și pentru identificarea suspectului.
 
Între timp, au fost deschise două dosare penale, unul instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, iar cel de-al doilea fiind instrumentat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.
 
Totodată, au fost luate primele imagini de pe camerele de supraveghere instalate la locuințele din apropierea unității militare.
 
Surse apropiate cazului au precizat că militarul de la care s-a sustras arma ar putea fi expertizat psihologic, dar și testat cu aparatul poligraf.

 
De asemenea, au existat voci potrivit cărora militarul ar fi urmărit o slujba religioasă transmisă pe o rețea de socializare virtuală la momentul la care individul cu mască ar fi pătruns în incinta unității militare.
 
Cu ce se ocupă Centrul 110 Comunicații și Informatică
 
Amintim, arma ar fi fost sustrasă din cadrul Centrului 110 Comunicații și Informatică Mamaia Sat.
 
Potrivit datelor oficiale, acesta este o structură specializată, de nivel regiment, subordonată Statului Major al Forțelor Navale.
 
Aceasta asigură suportul tehnic de specialitate pentru exercitarea comenzii și controlului în Forțele Navale prin realizarea, exploatarea și menținerea în funcțiune a sistemului de comunicații și informatică necesar conducerii, cooperării și înștiințării marilor unități și unităților, supervizează și exploatează Rețeaua de Transmisiuni Permanentă din cadrul Rețelei Militare Naționale de Comunicații în zona de Sud – Est a țării, la pace, în situații de criză și la război, exploatează și menține în funcțiune componenta națională și NATO a rețelei BRASS (Broadcast and Ship-Shore) a Alianței și componente naționale ale sistemului SSSB (Ship-Shore-Ship Buffer).
 
Conform oficialilor de la Forțele Navale, „Centrul 110 Comunicaţii şi Informatică deserveşte din punct de vedere al necesarului de servicii de comunicaţii Statul Major al Forţelor Navale, Comandamentul Flotei, Flotila Fluvială şi Componenta Operaţională Navală, dar asigură, la nevoie şi sprijinul de comunicaţii necesar pentru exerciţii, misiuni şi alte activităţi celorlalte mari unităţi şi unităţi din Forţele Navale“.
 
„Unitatea asigură atât componenta staţionară a sistemului de comunicaţii al Forţelor Navale (Centrul 2 de Comunicaţii şi Informatică din Reţeaua Militară Naţională de Comunicaţii) cât şi pe cea mobilă (Centrul 1 Mobil de Comunicaţii şi Informatică), în toată zona de responsabilitate“, se mai arată în datele oficiale.
 
În cursul zilei de luni, 21 martie 2022, s-au făcut 48 de ore de când atacatorul, dar și arma au dispărut de parcă ar fi intrat în pământ.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
Constanța, „sub asediu“, de 36 de ore, după ce un militar din Mamaia a fost deposedat de armă și muniție! (FOTO+VIDEO)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii