Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:06 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, în vizită de lucru în SUA - Se anunță dezbateri privind accederea României în Programul Visa Waiver

ro

19 Jun, 2024 15:15 471 Marime text
Sursa foto: Facebook Luminița Odobescu

Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu va efectua o vizită de lucru în perioada 20-21 iunie 2024 în Statele Unite ale Americii, ocazie cu care va avea consultări politice bilaterale cu secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, întâlniri cu reprezentanți ai Consiliului Securității Naționale al SUA, cu formatori de opinie și think-tanks americane.

Totodată, potrivit MAE, ministrul afacerilor externe va participa la deschiderea Forumului Economic România-SUA, unde, în calitate de keynote speaker, va sublinia potențialul de dezvoltare a relațiilor economice România-SUA, inclusiv prin cooperare bilaterală în materie de energie și în eforturile de reconstrucție a Ucrainei.

Organizată în contextul aniversării a 20 de ani de la aderarea României la NATO, vizita va oferi ocazia unei treceri în revistă a progreselor înregistrate în relația bilaterală, în cooperarea pentru consolidarea securității euro-atlantice, cu accent pe regiunea Mării Negre, precum și pe identificarea modalităților de întărire în continuare a Parteneriatului Strategic România-SUA.

Dialogul la nivel de șefi ai diplomațiilor va prefigura lansarea celei de-a IX-a sesiuni a Dialogului Strategic România–SUA, a cărui agendă cuprinde subiectele cele mai importante ale cooperării dintre țările noastre. Discuțiile, la care vor participa demnitari, reprezentanți ai ministerelor de resort, se vor concentra asupra cooperării în materie de securitate și apărare, schimburilor economice, securitate energetică, relații interpersonale, dar și cooperare în materie de justiție și afaceri interne, cu accent pe accederea României în Programul Visa Waiver.
 
Citește și:
Ambasadorul României în SUA, despre programul Visa Waiver „Suntem pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte îndeplinirea criteriilor de admitere
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii