Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:27 09 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Justiției „Am transmis o îndrumare Procurorului General pentru a se intensifica activitatea de combatere a traficului de droguri“

ro

25 Aug, 2023 12:52 929 Marime text
Alina Gorghiu. Foto: FacebookMinistrul Justiției, Alina Gorgiu  amenționat printr-o postare pe pagina sa de Facebook că a transmis o îndrumare Procurorului General, Alex Florența, pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri.

Alina Gorghiu a menționat că date recente de la DIICOT confirmă că lupta împotriva fenomenului drogurilor necesită efort comun.

„Ieri: Șapte persoane au fost reținute în Constanța pentru trafic de droguri, trafic de persoane, spălare de bani, în urma unei anchete demarate în noiembrie 2022. Un alt traficant a fost prins la Cluj.
4.665 de dosare au fost soluționate în 2023, deși efectivul de procurori este foarte redus. Ca să se înțeleagă situația bine: în Secția de combatere a traficului de droguri din structura centrală a DIICOT lucrează doar 14 procurori. Care au în lucru 7.000 de dosare pe droguri din care 2.700 au fost deschise în primele 6 luni.
Am transmis o îndrumare Procurorului General, Alex Florența, pentru ca Ministerul Public să intensifice activitatea de combatere a formelor de criminalitate care privesc sfera ilicitului de droguri.
Planurile de acțiune trebuie să vizeze și componenta de recuperare a prejudiciului“ - se arată în mesajul Alinei Gorghiu.

Citește și: 

Percheziții în județul Constanța la persoane bănuite de proxenetism și prostituție. Șapte suspecți, reținuți (GALERIE FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii