Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:20 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Minore exploatate în locații din județul Constanța! Un suspect, reținutr de procurorii DIICOT

ro

19 Jul, 2024 17:22 188 Marime text
Foto: DIICOTLa data de 18.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Teleorman au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de  trafic de minori, proxenetism şi lovire sau alte violenţe.

Potrivit DIICOT, din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în perioada septembrie 2021 – ianuarie 2024, acesta a recrutat în vederea exploatării sexuale două victime minore, cu vârstele de 15 și respectiv 16 ani după care le-a transportat şi adăpostit în diferite locații din județele Teleorman, Dolj, Argeș, Olt și Constanța, determinându-le, prin acte de violență fizică și psihică, să practice prostituția în beneficiul său.  

De asemenea, una dintre victime a fost obligată  de inculpat să își tatueze pseudonimul său pe corp, ca o formă de supunere.

Totodată, în perioada iunie 2022-  noiembrie 2023, inculpatul  a înlesnit unei persoane vătămate majore practicarea prostituției,  atât prin asigurarea cazării  în diferite imobile situate în localități din județele Teleorman,  Dolj,  Argeș, Olt și Constanța, cât şi a transportului către aceste locaţii. Sumele de bani obținute din activitatea infracțională au fost însușite de inculpat .

În urma perchezițiilor domiciliare  efectuate au fost  identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

„Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți  din cadrul Tribunalului Teleorman a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru 30 de zile.
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat reprezentanții DIICOT.

Citește și: 

Două persoane bănuite de șantaj, reținute la Constanța! Cum acționau suspecții
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii