Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:12 29 08 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moaştele Sfântului Pantelimon, la Mangalia

ro

21 Nov, 2008 02:58 1036 Marime text

Sâmbătă şi duminică, la biserica Sf. Mina din Mangalia va avea loc o serie de ceremonii religioase, dedicate aducerii moaştelor Sfântului Pantelimon şi a sfinţirii picturii lăcaşului de cult. Astfel, sâmbătă, de la ora 16.00, vor fi aduse la biserică moaştele Sfântului Pantelimon şi se va săvârşi o serie de sfinte slujbe - acatistul Sfântului Pantelimon, acatistul Sfântului Mina, canon de rugăciune către Mântuitorul Hristos.

Duminică, Înalt Preasfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, alături de un sobor de preoţi, va oficia slujba de sfinţire a picturii interioare şi a clopotului din curtea bisericii. Biserica Sfântul Mina şi Sfinţii Pantelimon şi Ermolae, realizată în întregime din lemn, a fost sfinţită anul trecut, fiind ridicată cu ajutorul primăriei şi din donaţii particulare şi de la Ministerul Cultelor.

„Montarea sa a durat numai 30 de zile, pentru că a fost adusă direct din Maramureş", ne-a spus preot Vasile Cârlan, de la Biserica Sf. Mina. „La partea de lemn a bisericii a lucrat o echipă de nouă meşteri maramureşeni, condusă de Ion Pop, din Baia Mare. Întregul edificiu a fost gândit şi proiectat de arhitectul Niels Auner. Pictura este în întregime din aur - şi nu realizată cu foiţă de aur, ca la alte lăcaşuri - şi a fost făcută de un specialist în picturi bisericeşti, Ioan Caciuc".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii