Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mobilizare generala a Politiei cu ocazia zilei de 1 Mai

ro

30 Apr, 2009 02:44 1372 Marime text
Pentru Ziua Internaţională a Muncii, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa va lua o serie de măsuri care angrenează peste 200 de poliţişti.

În intervalul 30 aprilie - 3 mai, oamenii legii vor acţiona în staţiunile de pe litoral, unde se aşteaptă un număr mare de turişti. Atenţia maximă va fi pentru Mamaia, Neptun şi Costineşti, dar şi pentru alte zone turistice de pe litoralul Mării Negre care vor găzdui manifestări culturale şi sportive sau serbări câmpeneşti.
Pentru asigurarea unui climat de ordine şi relaxare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa a dispus formarea unor patrule mixte, formate din  poliţişti, jandarmi şi poliţişti de frontieră, iar evenimentele violente vor fi combătute de echipaje special constituite. Acestea vor acţiona în apropierea barurilor, cluburilor sau a restaurantelor din zonele turistice.
Cel mai implicat va fi Serviciul Rutier (SPR), care mobilizează toate efectivele. Este vorba de 90 de lucrători, care, pentru prima dată, anul acesta nu vor mai beneficia de detaşamente provenite din alte judeţe.
Poliţia Rutieră va lua în grijă drumurile cu valori ridicate ale traficului, cum ar fi DN 3, care leagă municipiul Constanţa de Valu lui Traian, DN 22C, dintre Constanţa şi Hârşova, şi DN 39, dintre Constanţa şi Mangalia. De asemenea, vor fi intensificate filtrele pentru a-i depista pe cei care încalcă legislaţia rutieră. Echipajele SPR vor fi dotate şi cu cinci aparate radar.
Toate măsurile sunt luate preventiv, dat fiind faptul că în ultimii ani a scăzut considerabil numărul evenimentelor deosebite în timpul zilei de 1 Mai, iar Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa urează celor 20.000 de turişti, care sunt aşteptaţi pe litoral anul acesta, o vacanţă liniştită.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii