Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Moment emoționant la Constanța Contraamiralul Mihai Panait a înmânat o distincție NATO unui locotenent colonel de la Brigada 9 Mecanizată „Mărăşeşti“ (galerie foto)

ro

02 Dec, 2019 10:46 3181 Marime text
Apreciere la cel mai înalt nivel de Ziua Națională a României🇷🇴

Pe timpul desfășurării ceremoniei militare din Constanța, locotenent-colonelului Remus Octavian Popa i-a fost înmânată Medalia "NATO Meritorious Service", acordată de Secretarul General al NATO, Jeans Stoltenberg, pentru profesionalismul și dăruirea de care a dat dovadă pe timpul îndeplinirii misiunii ,,Resolute Support" în Afganistan (2018-2019).

Potrivit unei postări pe Facebook a Brigăzii 9 Mecanizată „Mărăşeşti", locotenent-colonelul Remus Octavian Popa a parcurs toate treptele ierarhiei militare până în prezent şi s-a evidenţiat prin performanţă, efort şi dăruire. A absolvit Colegiul Militar Liceal ,,Dimitrie Cantemir" din Breaza în 1999 și Academia Forțelor Terestre ,,Nicolae Bălcescu" din Sibiu în 2003. În anul 2017, a absolvit masterul de conducere interarme din cadrul Universității Naționale de Apărare ,,Carol I" și a fost repartizat la comandamentul Brigăzii 9 Mecanizată "Mărășești". De-a lungul timpului, a participat la numeroase exerciţii naţionale şi multinaţionale atât în țară, cât și în străinătate.

Cele patru misiuni executate în teatrele de operații cu rezultate de excepţie, trei dintre ele în Afganistan (2006, 2011 si 2018-2019) și una în Irak (2008-2009), sunt o consecinţă firească a pregătirii continue, precum şi a multor sacrificii. Vastă experiență profesională se conturează prin natura funcţiilor îndeplinite, şi anume: comandant pluton, comandant companie, ofițer de stat major în cadrul batalionului de infanterie și consilier în Echipa de instruire si asistența TAAC-N.

În cadrul ceremoniei dedicată Marii Sărbători, medalia i-a fost înmânată de comandantul Flotei şi al garnizoanei Constanţa, contraamiral de flotilă Mihai Panait.

Sursa foto: ZIUA de Constanța 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii