Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:24 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Mugurel Mitran, prins cu 160 de km/ora

ro

07 Oct, 2009 02:16 1549 Marime text

Un „record" de viteză, al unui bucureştean de 33 de ani, Mugurel Mitran, a fost înregistrat de poliţişti pe DN39, între localităţile Tuzla şi Costineşti. Şoferul a fost surprins de radare cu 160 de km/oră şi sancţionat. Şoferul a contestat sancţiunea şi a depus o plângere contravenţională.

Sute de astfel de dosare sunt judecate anual la Judecătoria Municipiului Mangalia. Cele mai multe plângeri contravenţionale împotriva Poliţiei Rutiere Constanţa sunt procese prin care şoferii imprudenţi încearcă să îşi prelungească perioada în care mai pot circula, în ciuda faptului că sancţiunea aplicată de oamenii legii prevede suspendarea carnetului.

„Mai întâi, aceşti şoferi - cei mai mulţi depistaţi cu viteză peste limita admisă de lege - solicită de la poliţie o dovadă de prelungire cu 15 zile a dreptului de a circula. Ulterior, ei se adresează Judecătoriei Mangalia pentru o altă prelungire, până la judecarea procesului, pentru că orice cetăţean beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Însă, din experienţa noastră, cele mai multe astfel de procese sunt pierdute de şoferi", ne-a declarat preşedintele Judecătoriei Municipiului Mangalia, Elena Brătescu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii