Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:24 23 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Muzică şi voie bună la Sărbătoarea Comunei Corbu (galerie foto)

ro

30 May, 2011 00:44 3701 Marime text

corbu_2.jpgComuna Corbu a fost în sărbătoare în acest sfârşit de săptămână. Locuitorii comunei s-au strâns sâmbătă, cu mic, cu mare, pe plaja din localitate, pentru a participa la Sărbătoarea Comunei Corbu.

Potrivit primarului Marian Gălbinaşu, pregătirile pentru eveniment au început dis-de-dimineaţă cu amenajarea standurilor şi a corturilor pentru oaspeţi. Sărbătoarea Comunei Corbu se află la cea de-a şaptea ediţie, devenind o tradiţie pentru comuna condusă de primarul Marian Gălbinaşu. Anul acesta a fost pentru a doua oară când manifestările organizate în cinstea comunei Corbu au loc pe plajă. Sâmbătă, oaspeţii la eveniment s-au bucurat de o vreme însorită, numai bună pentru distracţie. Programul propriu-zis al serbării a început la ora 12.00. Au urcat pe scena special amenajată formaţia de muzică uşoară „Athos", urmată de Ansamblul „Corbuleţul" al Şcolii „Vasile Alecsandri". De la ora 14.15 s-a desfăşurat piesa de teatru pentru copii „Fram, ursul polar", în interpretarea membrilor Trupei „Licuricii" de la Centrul Cultural Corbu. A urmat alocuţiunea rostită de primarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, în prezenţa reprezentanţilor Consiliului Local şi a invitaţilor.

Concert Irina Loghin

Începând cu ora 16.00, pe plaja Corbu a sosit invitatul special: Irina Loghin, care a susţinut un concert de excepţie, însufleţind petrecerea. A urmat un concert susţinut de un alt artist îndrăgit - Ion Amititeloaie, iar apoi un spectacol de balet. De la 17.30 a urcat pe scenă trupa „Record", care a susţinut un program de momente vesele. A urmat un spectacol de muzică etno şi folclor, după care atmosfera de petrecere a fost întreţinută de Sami Mocanu, care a interpretat „Canţonete", de Vivi Petcu şi repertoriul său de muzică uşoară şi de Gigi Dumitrele şi ale sale piese folk. De la ora 20.00 au urmat noi momente vesele cu trupa „Record", un recital de muzică uşoară în interpretarea lui Dan Chiorescu. Petrecerea a luat sfârşit noaptea cu un spectaculos foc de artificii.

corbu_1.jpgPrimarul comunei Corbu, Marian Gălbinaşu, ne-a declarat că la sărbătoare au fost invitaţi şi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi ai diferitelor formaţiuni politice. Potrivit edilului, serbarea comunei a fost organizată cu un buget de aproximativ 300 de milioane de lei vechi, majoritatea proveniţi din sponsorizări din partea agenţilor economici care-şi desfăşoară activitatea pe raza comunei.

Şcoala „Gheorghe Lazăr", renovată prin Banca Mondială

n paralel cu această manifestare dedicată comunei, administraţia locală condusă de primarul Marian Gălbinaşu se ocupă şi de investiţiile importante pentru comunitate. Şcoala „Gheorghe Lazăr" din Corbu va fi reabilitată în întregime, lucrările fiind finanţate prin Banca Mondială. „De patru ani aşteptăm ca această lucrare să demareze şi acum vedem că această investiţie se concretizează în sfârşit. Este vorba despre o reabilitare completă - exterior, interior, acoperiş, fosă septică şi tot ceea ce mai este necesar de făcut", ne-a declarat primarul Gălbinaşu. Potrivit edilului, de la bugetul local vor fi susţinute cheltuielile privind amenajarea curţii, lucrările de împrejmuire, sistematizarea pe verticală, forarea unui puţ, hidroforul şi sistemul de încălzire.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii