Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
//
15:45 22 01 2025 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Navă militară franceză în Portul Constanţa. Cum se numeşte şi cine i-a anunţat sosirea. Cu ce ocazie vine bastimentul francez de comandă

ro

11 Jul, 2018 04:02 3110 Marime text
Aseară a fost vernisată, la Sala "Bizantină" a Cercului Militar Naţional, în prezenţa ambasadorului Franţei la Bucureşti, Michele Ramis, ambasadorului SUA în România, Hans Klemm, şi a vicepremierului Ana Birchall, expoziţia de fotografii ''Militari americani şi francezi pe frontul românesc în Marele Război'' - eveniment organizat sub patronajul lui Dorel Căprar, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor, Dorel Căprar, potrivit Agerpres.

Cu acest prilej ambasadoarea franceză a subliniat că România a beneficiat întotdeauna de o atenţie specială din partea "verişoarei" sale Franţa, iar astăzi, ca şi acum 100 de ani, Franţa acordă un interes deosebit pentru securitatea ţării noastre.
 
Michele Ramis a precizat că fotografiile arată "frăţia de arme care s-a creat în timpul Primului Război Mondial".
 
Ea a evocat şi rolul misiunii Berthelot în România din Primul Război Mondial.
 
"Misiunea Berthelot a făcut posibilă crearea unor legături strânse de cooperare şi prietenie între poporul român şi cel francez, care durează şi la 100 de ani după Primul Război Mondial. Cooperarea dintre cele două ţări este întotdeauna premisa unui viitor frumos.

Cooperarea militară reprezintă pentru Franţa un element central al doctrinei sale militare şi, ca atare, Marina Franceză, ca parte a misiunii sale în Marea Neagră, face în fiecare an mai multe escale în Constanţa, cum este şi cea a navei Marne, care va avea loc între 21 şi 25 iulie.

Aceste oportunităţi sunt folosite pentru a desfăşura exerciţii bilaterale cu Marina Română. La fel ca exerciţiile aeriene anuale, aceste antrenamente desfăşurate în comun de cele două armate amintesc că spiritul de cooperare evidenţiat graţie misiunii Berthelot rămâne relevant", a spus Ramis.
 
Diplomatul francez a menţionat şi cooperarea militară bilaterală din prezent între România şi Franţa.

 
Hans Klemm a spus că este adevărat că asistenţa şi suportul pe care l-au dat SUA ţării noastre în Primul Război Mondial nu se compară cu cel al Franţei, prin misiunea Berthelot, dar, cu toate acestea, acum 100 de ani, a reprezentat un moment care a pus bazele unei relaţii foarte puternice, unei alianţe în cadrul NATO cu Franţa şi cu România şi, bineînţeles, pe cele ale Parteneriatului strategic SUA - România.
 
Facem precizarea că bastimentul are număr de bordaj A 630 şi este o navă de comandă a Marinei militare franceze.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii