Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:22 05 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Nepotul“ unui judecător de la Tribunalul Constanţa, condamnat definitiv (rechizitoriu)

ro

28 Oct, 2015 00:00 3358 Marime text


Ieri, judecătorii Andreea Ianca şi Dan Iulian Năstase, din Curtea de Apel Constanţa, au decis condamnarea definitivă la doi ani de închisoare a lui Virgil Roman Lungu.
 
Bărbatul a fost acuzat de trafic de influenţă şi trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Constanţa în luna aprilie a acestui an.
 
În iunie, judecătorul Lucian Lică, din Tribunalul Constanţa, l-a condamnat pe Lungu la doi ani de închisoare. Ieri, Ianca şi Năstase au menţinut pedeapsa aplicată de judecătorul Tribunalului Constanţa.
 
În rechizitoriu, DNA arată că, „în perioada septembrie 2014 - sfârşitul lunii ianuarie 2015, între un denunţător şi inculpatul Lungu Virgil Roman au fost purtate mai multe discuţii, în cadrul cărora acesta din urmă a pretins şi acceptat primirea unor sume de bani cuprinse între 20.000 de euro şi 50.000 de euro“.
 
Banii ar fi fost pretinşi, mai spun procurorii, pentru ca Roman să-şi „folosească influenţa pe care afirma că o are asupra unui magistrat din cadrul Tribunalului Constanţa, cu scopul de a-l determina pe acesta să revină asupra unor măsuri asigurătorii, în sensul revocării acestora, şi să-i garanteze denunţătorului o judecată corectă, imparţială“.
 
Pasaj din rechizitoriu: „Potrivit susţinerilor numitului (...), la scurt timp după pronunţarea încheierii din data de (…) .09.2014, acesta a purtat o discuţie cu inculpatul Lungu Virgil Roman, care i-a adus la cunoştinţă faptul că preşedintele completului de judecată învestit cu soluţionarea dosarului nr. (...)/118/2014 al Tribunalului Constanţa este unchiul său, situaţie în care s-a oferit să întreprindă demersuri pe lângă magistratul judecător în favoarea denunţătorului. În acest context, în zilele următoare, numitul Lungu Virgil Roman i-a propus denunţătorului (...) remiterea sumei de 50.000 de euro, ce urma a fi transmisă «unchiului său», sumă în schimbul căreia acesta urma să revină asupra măsurilor asigurătorii luate, în sensul revocării acestora, şi să-i garanteze o judecată corectă, imparţială“.
 

DNA - „Dosarul «a ajuns unde trebuia»“ -  „Nepotul“ unui judecător din Tribunalul Constanţa, „lucrat“ de procurorii Anticorupţie (rechizitoriu)

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii