Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:15 25 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nicuşor Constantinescu, acuzat de 24 de infracţiuni! Audieri la Tribunalul Bucureşti (rechizitorii + minută)

ro

19 Jun, 2015 00:00 2821 Marime text
Gheorghe Popescu şi Elena Mihaela Iordache vor fi audiaţi, azi, de Luisa Emanuela Dragomir, din Tribunalul Bucureşti, în dosarul în care Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.
 

Cei doi au fost deferiţi Justiţiei de Dana Ana, procuror al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.
Constantinescu este suspectat de complicitate la trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de foloase necuvenite, dar şi de 21 de infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, cu obţinerea de foloase necuvenite. Asta în timp ce directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP) Constanţa este suspectat de trei infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
 
La termenele următoare vor fi audiaţi Amuraș Tănase, fostul consilier al preşedintelui CJC, Gheorghe Cristian Darie, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, şi Constantin Vlăduca, inginer în cadrul Serviciului Utilităţi Publice din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa.
 
Într-un alt dosar, instrumentat de procurorul Andrei Bodean din DNA Constanţa, Nicuşor Constantinescu, Adrian George Gâmbuţeanu şi Constantin Vlăduca sunt judecaţi de Ana Maria Trancă, din Curtea de Apel Bucureşti, alături de alte persoane. Cauza a avut ieri un termen de judecată la care a participat, potrivit unor surse avocăţeşti, şi Nicuşor Constantinescu.

Suciu a dat „verde“ pentru începerea judecăţii

De menţionat că, tot ieri, judecătoarea Iulia Cezara Suciu, din Tribunalul Constanţa, a avut în atenţie dosarul în care şeful CJC a fost deferit Justiţiei alături de Cristian Bogdan Zgabercea, fost consilier al preşedintelui CJC și producător general al TVR, şi de Carmen Florentina Oproiu, director al Direcţiei Coordonare Instituţii Subordonate din cadrul CJC.

În cauză au mai fost trimişi în judecată Marcel Brâncoveanu Părău, reprezentant al Fundaţiei Culturale Thalia, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală, Fundaţia Fantasio, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi evaziune fiscală, şi Fundaţia Culturală Thalia, suspectată de complicitate la evaziune fiscală. Spre seară, Suciu a respins, ca nefondate, cererile şi excepţiile formulate de inculpaţi cu privire la nulitatea actului de sesizare a instanţei, la legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Mai mult decât atât, instanţa a constatat legalitatea sesizării Tribunalului Constanţa prin rechizitoriul nr. 200/P/2015 din 15.04.2015 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial, dispunând începerea judecăţii cauzei. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.
 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)

 
Rechizitoriu

Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)

 
Rechizitoriu
Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii