Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:52 26 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nou protest la sediul ANPM din Constanța - Programul cu publicul, suspendat. Vezi în ce interval de timp (FOTO+VIDEO)

ro

20 May, 2024 10:52 907 Marime text


O nouă acțiune de protest are loc astăzi 20 mai 2024, la sediul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, astfel, activitatea cu publicul este suspendată în intervalul 09:00 - 11:00.

Reamintim că aceasta este pentru a treia oară când angajații ies în stradă să-și ceară drepturile, seria protestelor fiind începută încă de joi, 16 mai 2024.

La nivel județean, în Constanța, există 49 angajați în cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului (ANPM).

Angajații ANPM atrag atenția asupra unor nereguli ce vizează drepturile salariale, susținând că nu sunt plătiți precum colegii din alte instituții județene.

„Astăzi, între orele 9 și 11, angajații  din APM Constanța au decis să protesteze prin întreruperea activității și anularea programului de lucru cu publicul.

Angajații din Agenția pentru Protecția Mediului Constanța, alături de colegii din toată țara, își exprimă profunda nemulțumire față de discriminarea salarială și nedreptatea cu care se confruntă în comparație cu colegii lor din alte instituții județene.

Din luna ianuarie 2024, s-a inițiat un proces de aliniere a salarizării personalului din instituțiile deconcentrate din mai multe sectoare de activitate bugetară la nivelul salariilor din administrația centrală. Acest demers a fost realizat în scopul eliminării discrepanțelor salariale dintre funcțiile din administrația publică centrală și cele din unitățile teritoriale. Cu toate acestea, sectorul de activitate bugetară care se referă la domeniul protecției mediului a fost omis din această reglementare.

În pofida eforturilor depuse încă de la începutul anului și a demersurilor legale inițiate, cerințele pentru o salarizare echitabilă și respectarea drepturilor legitime ale salariaților din Agențiile județene pentru Protecția Mediului au rămas nesatisfăcute.


Acțiunea de astăzi este concepută ca un prim semnal pentru guvernanți. Protestele vor continua până când drepturile noastre vor fi recunoscute și nedreptatea salarială va fi înlăturată. In acest sens, următoarea acțiune va fi organizarea unui miting la sediul Guvernului României, în data de 23 mai 2024, cu participarea salariaților din toată țara”, au declarat  angajații.

Aceștia susțin că dacă nu vor fi luate măsuri urgente, vor pleca în Capitală, să protesteze în fața Guvernului.



Citește și:
Protest spontan la sediul ANPM din Constanța! Activitatea cu publicul, suspendată. Vezi cât timp (GALERIE FOTO)


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii