O femeie a suferit arsuri în urma unui incendiu violent. Iată ce spun pompierii din Giurgiu
O femeie a suferit arsuri în urma unui incendiu violent. Iată ce spun pompierii din Giurgiu
08 Jan, 2024 14:22
ZIUA de Constanta
865
Marime text
- O femeie, în vârstă de 44 de ani, a suferit arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare în urma unui incendiu violent ce a izbucnit, astăzi, într-o gospodărie din localitatea Teiușu.
O femeie, în vârstă de 44 de ani, a suferit arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare în urma unui incendiu violent ce a izbucnit, astăzi, într-o gospodărie din localitatea Teiușu. Aceasta a fost preluată de o ambulanță SAJ și transportată la spital, transmite un comunicat din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu.
Incendiul a fost observat târziu, iar din cauza vântului puternic, flăcările s-au extins rapid, pagubele fiind însemnate.
La caz s-au deplasat pompierii din cadrul Stației Colibași, Punctului de Lucru Greaca și Detașamentului Giurgiu, cu patru autospeciale de stingere. Aceștia au constatat faptul că ardeau generalizat mai multe anexe și locuința, pe o suprafață de aproximativ 200 mp. Din păcate într-una dintre anexe a fost surprins și un porc, ce nu a mai putut fi salvat.
Au mai ars un autoturism, circa 10 t de porumb și grâu, lemne de foc și alte bunuri.
Cel mai probabil incendiul s-a produs din cauza coșului de fum deteriorat.
Informare preventivă
Pentru înlăturarea pericolului de incendiu ce poate apărea pe timpul exploatării coşurilor de fum, trebuie adoptate măsuri care să asigure:
- verificarea coşurilor de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.);
- curățarea periodică a coșurilor de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;
- tencuirea şi văruirea părţii din pod a coşului de fum, în scopul detectării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn: grinzi, bârne, suport acoperiş etc.);
- îngroșarea zidăriei coşului la trecerea prin planşee, lăsându-se un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului;
- păstrarea distanţei dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.
De asemenea, pentru prevenirea intoxicaţiilor cu fum se recomandă montarea detectoarelor de incendiu în locuințe, în vederea semnalizării din timp a utilizatorilor referitor la eventualele acumulări de fum și gaze toxice, a încheiat sursa citată.
Citește și:
Intervenție de urgență a pompierilor în județul Arad pentru salvarea unei pisicuțe
Citește și:
Intervenție de urgență a pompierilor în județul Arad pentru salvarea unei pisicuțe
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii