Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe! Trei marinari, dați dispăruți. Ce spune Adrian Mihălcioiu, liderul SLN (VIDEO)

ro

18 May, 2024 16:15 873 Marime text
Ambarcațiunea care a adus marinarii salvați de pe nava scufundată pe Marea Neagră în apropiere de Sfântul Gheorghe a ajuns în Dana Militară a Portului Constanța. 

Potrivit ISU Dobrogea, la misiunea din portul Constanța au fost alocate două autospeciale pentru transport victime multiple și un SMURD (8 subofițeri și 2 ofițeri). Purtătorul de cuvânt al ISU Dobrogea, Ana Maria Stoica a precizat că toate cele opt persoane au fost evaluate medical de echipajele de prim ajutor. 

Adrian Mihălcioiu, liderul SLN, reprezentat ITF în România a precizat că este vorba despre o navă comercială. Acești își exprimă regretul pentru cei trei marinari care sunt încă dispăruți. 

Nava venea către Sulina. Nu știu dacă era încărcată sau nu.
 

Este vorba despre o navă comercială. Trei oameni încă sunt dispăruți, din păcate. Nava se poate scufunda foarte rapid dacă este lovită în anumite zone, destul de sensibile.

Nava fiind foarte veche, poate nu avea dublu fund. Navele pot să se scufunde la coliziuni. Se întâmplă în toată lumea coliziuni marine.

Acesta a exclus posibilitatea unei coliziuni intenționate. 

Nu cred că poate fi o coliziune maritimă vreodată, intenționată.
 


„Dai semnalul de alarmă. Nava nu s-a scufundat instantaneu. Transmiţi SOS şi apoi dai drumul la mijloacele de salvare individuale de pe bord, bărcile de salvare. (...) Nu ştiu dacă se poate scufunda o navă chiar în trei minute. Dar şi în trei minute poţi să te salvezi. Nu ştiu această în ce condiţii naviga. A fost inspectată în Egipt ultima dată şi a avut patru deficienţe. Nu ştiu ce fel de deficienţe, dar ea nu a fost reţinuţă. Nu a avut deficienţe majore. E o navă care a fost cumpărată anul acesta de la un alt proprietar, de la 1 ianuarie naviga cu noul proprietar”, a mai explicat Adrian Mihălcioiu.



Citește și: 

Marinarii salvați de la bordul navei scufundate pe Marea Neagră, aduși în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO) 

Alertă pe Marea Neagră! O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe! Trei marinari, dați dispăruți
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii