Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:35 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Oficial de la ISU Delta Tulcea despre incendiul de la Gura Portiței

ro

13 Jul, 2024 21:55 795 Marime text
În această după-amiază pompierii ISU Delta Tulcea au fost alertați prin apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că în zona turistică Gura Portiței a izbucnit un incendiu produs la bucătăria unui restaurant.

Potrivit ISU Tulcea, de la primirea apelului, dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență a alertat Stația de Pompieri Babadag dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Jurilovca pentru a interveni în timp operativ la fața locului. 

„Din cauza faptului că locația este una izolată de Lacurile Golovița și Razelm, intervenția a fost una dificilă și de durată însă, mobilizarea rapidă a SVSU Jurilovca a făcut ca aceștia să ajungă primii la fața locului, iar la ajungerea echipajului de pompieri din orașul Babadag, incendiul a fost localizat în proporție de 90 % de către echipajul SVSU, salvatorii Stației de Pompieri Babadag intervenind pentru lichidarea incendiului și mai apoi pentru localizarea și lichidarea tuturor focarelor. 

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, doar unei singure persoane i-au fost acordate îngrijiri medicale de către echipa medicală a unității turistice, aceasta refuzând îngrijirile medicale de specialitate și transportul la spital. 

Implicarea personalului, pregătirea acestuia și mobilizarea exemplară a SVSU Jurilovca a făcut ca pagubele materiale să fie limitate la o terasa de aproximativ 60 mp, o bucătărie si un hol de 20 de mp, 15 mp de acoperiș, mobilier, electrocasnice și mașini de gătit aflate în interiorul bucătăriei“ - a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea sg. maj. Daniel Năstase 


Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind un aparat de gătit defect ori neizolat corespunzător.

Citește și: 

UPDATE. EXCLUSIVIncendiu violent într-un restaurant de la Gura Portiței, județul Tulcea (GALERIE FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii