OTV, focuri de armă şi poliţişti bruscaţi Trei ani de la răscoala pe vânturile din Cogealac. Dosarul eolienelor este încă la Judecătorie
OTV, focuri de armă şi poliţişti bruscaţi: Trei ani de la răscoala pe vânturile din Cogealac. Dosarul eolienelor
21 Aug, 2013 00:00
ZIUA de Constanta
3201
Marime text

Pe data de 23 august 2010 se împlinesc trei ani de când Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa a dispus trimiterea în judecată a fostului primar din Cogealac, Hristu Cati. Acesta a fost deferit justiţiei alături de alte persoane: Mihai Dore, Nicolae Dore, Ilie Coman, Daniel Cornea, Pavel Copilescu, Mitică Lenu şi Florian Barbu. Cei mai sus precizaţi sunt acuzaţi de asociere pentru săvârşirea de infracţiuni şi de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a liniştii publice. În sarcina fostului edil s-a reţinut şi comiterea infracţiunilor de ultraj (la poliţist) şi de instigare publică şi apologia infracţiunilor. Deşi au trecut trei ani de la deschiderea dosarului, acesta se află în continuare pe rolul Judecătoriei Constanţă, următorul termen fiind stabilit pentru data de 27 septembrie.
În urmă cu trei ani, procurorii au susţinut că, „la iniţiativa primarului Cati Hristu, începând cu săptămâna 19-25 iulie 2010, împreună au constituit o asociere cu scopul de a comite infracţiuni, pentru ca, prin folosirea acţiunilor violente şi în forţă, iar nu a căilor legale, să îi determine pe angajaţii firmei Cez Romania SRL şi pe partenerii acesteia să înceteze lucrul la instalarea unui parc eolian energetic pe raza comunei Cogealac, aşa încât o altă firmă, SC Eolica Dobrogea Five SRL Constanţa, agreată de Consiliul Local şi de primar, să instaleze parcul eolian energetic”. „În vederea realizării scopului asocierii, la iniţiativa primarului Cati Hristu, a viceprimarului Dore Mihai şi a apropiaţilor sau rudelor acestora, printre care şi ceilalţi inculpaţi, în dimineaţa zilei de 26 iulie 2010, în faţa Primăriei Cogealac a fost organizat un aşa-zis miting de protest, fără autorizarea sau înştiinţarea organelor de poliţie, la care au participat peste 100 de persoane. Din informaţiile obţinute au rezultat indicii că primarul a cooptat persoane şi din alte localităţi, cărora le-a oferit diferite sume de bani pentru a-l sprijini în demersul său ilicit de evacuare a firmei CEZ de la punctele de lucru de pe raza comunei Cogealac”, conform organelor de anchetă. Acestea continuă afirmând că fostul primar „a informat în mod tendenţios opinia publică despre împrejurarea că firma CEZ nu are autorizaţie de construcţie legală, întrucât, în opinia sa, autorizaţia emisă de Consiliul Judeţean Constanţa în temeiul dispoziţiilor Legii nr. 50/1991 ar fi ilegală, deoarece nu a avut la bază şi avizul favorabil al Primăriei sau Consiliului Local Cogealac”.
La luptă cu „microbuzele Primăriei”...

Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii