Parte vătămată din dosarul „Beinur" Pastilă amară pentru afaceristul Mocea, de la Judecătoria Mangalia
Parte vătămată din dosarul „Beinur": Pastilă amară pentru afaceristul Mocea, de la Judecătoria MangaliaPastilă amară pentru SC Mocea & CO SRL, unitate comercială al cărei nume este strâns legat de Marian Mocea, parte vătămată în celebrul dosar „Nuredin Beinur". Judecătoria Mangalia a respins ca neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de societatea mai sus precizată, în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului Mangalia. Procesul-verbal contestat are numărul 67331/18/20.04.2010 şi este menţionat în rechizitoriul dosarului „Nuredin Beinur", document întocmit de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică. Sentinţa Judecătoriei Mangalia poate fi atacată în recurs, la Curtea de Apel.
Judecătoria Mangalia a pus punct dosarului cu numărul unic 2077/254/2010, înregistrat pe data de 03.06.2010, având ca obiect „plângere contravenţională", cauză în care SC Mocea & CO SRL a avut calitatea de petent, iar primarul municipiului Mangalia a fost intimat. În şedinţa din data de 2.11.2010, judecătorii au hotărât să suspende judecăţii cererii formulate de petenta SC Mocea & CO SRL, în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiul Mangalia, pentru neîndeplinirea obligaţiei de a depune cererea de chemare în judecată în două exemplare, spre a fi comunicată intimatului. Pe data de 21.03.2011, Judecătoria Mangalia a decis „reiterarea procedurii de citare cu intimatul cu copie a acţiunii". Pe data de 18.04.2011, magistraţii din Mangalia au dispus „emiterea unei adrese către Primăria municipiului Mangalia pentru a ne comunica înscrisurile care au stat la baza emiterii procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiilor contestat. Se va reitera procedura de citare cu părţile. Se vor cita martorii Popa Valentin şi Ciufu Mădălin".
Ciufu amendat
Pe data de 16.05.2011 judecătorii au stabilit îndreptarea erorii materiale strecurată în cuprinsul încheierii de şedinţă din data de 18.04.2011, „în sensul că instanţa a încuviinţat pentru petentă proba cu înscrisuri şi proba cu martorul Ciufu Mădălin solicitate prin plângere, iar audierea martorul indicat în procesul verbal, Popa Valentin s-a dispus din oficiu". „Se va reitera procedura cu petentul. Se va cita martorul Ciufu Mădălin cu menţiunea aplicării unei amenzi judiciare în caz de neprezentare la următorul termen de judecată. Se va cita martorul Popa Valentin cu menţiunea aplicării unei amenzi judiciare în caz de neprezentare la următorul termen de judecată. Se va emite mandat de aducere pentru martorul Popa Valentin, mandat ce va fi executat de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Constanţa", conform minutei. În şedinţa din data de 27.06.2011, judecătorii au emis mandat de aducere pentru martorul Mădălin Ciufu care va fi înaintat spre executare organelor de poliţie din localitatea de domiciliu a martorului, nu înainte de a-l amenda cu amendă judiciară în cuantum de 300 de lei. În ultima şedinţă, instanţa a respins ca „neîntemeiată plângerea contravenţională formulată de petenta SC Mocea &CO SRL în contradictoriu cu intimatul Primarul Municipiului Mangalia, împotriva Procesului - verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei nr. 67331/18/20.04.2010. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare".
Ce spun procurorii ?
După cum am arătat şi mai sus, procesul - verbal de constatare şi sancţionare 67331/18/20.04.2010 figurează şi în rechizitoriul dosarului „Nuredin Beinur". Potrivit procurorilor, „inculpaţii Nuredin Bienur şi Nuredin Erchin au apelat la sprijinul funcţionarului public Hanganu Emanoil, şef al Corpului de control al Primăriei Mangalia, apropiat al celor doi fraţi, pentru a o sancţiona pe partea vătămată Mocea Marian cu privire la încălcarea prevederilor Legii 50/1991. Învinuitul Hanganu Emanoil, cunoscând faptul că inculpaţii Nuredin Beinur şi Nuredin Erchin exercită acţiuni de şantaj asupra părţii vătămate Mocea Marian, le-a acordat sprijinul, solicitându-i inculpatului Nuredin Erchin să se asigure că-i va trimite o persoană de încredere, drept martor asistent, în vederea semnării unor procese-verbale contravenţionale, cu privire la care dăduse dispoziţia de a fi întocmite în mod fraudulos". Conform aceleiaşi surse, respectiv rechizitoriul procurorilor bucureşteni, „în sensul celor arătate, în data de 20.04.2010, la instigarea învinuitului Hanganu Emanoil, numita Mihăilă Cătălina, funcţionar în cadrul Primăriei Mangalia - Serviciul urbanism, i-a aplicat părţii vătămate Mocea Marian o amendă contravenţională de 10.000 (zece mii) lei. Procesul-verbal a fost semnat în data de 22.04.2010 de către inculpatul Popa Velentin şi a figurat sub nr. 67331/18 din 20.04.2010". Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a mai informat că „în aceleaşi condiţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, învinuitul Hanganu Emanoil l-a determinat pe referentul Păun Constantin din cadrul Corpului de control al Primăriei Mangalia să încheie procesele-verbale cu numerele 78457/11 din 20.04.2010 şi 78457/10/20.04.2010 prin care se atesta în mod nereal că, cu ocazia încheierii acestora, a fost prezent inculpatul Popa Valentin, partea vătămată Mocea Marian fiind amendată cu sumele de 30.000 ron, respectiv, 10.000 ron. Cele 3 (trei) procese-verbale au fost aplicate în cursul zilei de 20.04.2010, într-un interval de 3 (trei) ore şi semnate două zile mai târziu de către inculpatul Popa Valentin, la solicitarea învinuitului Hanganu Emanoil".
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp