Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:28 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Partile vatamate din dosarul "Occident 68" sustin ca au dat declaratii sub presiunea amenintarilor

ro

15 Feb, 2005 00:00 1300 Marime text

Rasturnare de situatie

In timpul audierilor de la Tribunal, Marian Enache si Claudiu Grecu au sustinut ca nu sunt sigure daca Suliman Giuniet si Memet Omer sunt cei care i-au atacat * Tribunalul a decis mentinerea arestului preventiv a inculpatilor * In baza recursului formulat de acuzati, magistratii de la Curtea de Apel Constanta au luat in calcul si declaratiile partilor vatamate si au dispus punerea in libertate a celor doi inculpati * La doua saptamani de cand acestia sunt liberi, Claudiu Grecu si Marian Enache sustin ca ceea ce au spus la audieri nu este adevarat si ca, de fapt, cei doi sunt persoanele care i-au taiat cu sabii si cutite * Acestia vor sa solicite Tribunalului reaudierea * Totodata, ei sunt hotarati sa ceara organelor in drept sa le asigure protectie

La doua saptamani de la punerea in libertate a inculpatilor din dosarul "Occident 68", partile vatamate din acelasi dosar sustin ca, atunci cand au fost audiati la Tribunal, au dat declaratii sub presiunea amenintarilor care veneau din partea rudelor celor doi acuzati. Claudiu Grecu sustine ca, atat el cat si colegul sau, Marian Enache au fost amenintati de mai multe ori pentru a depune marturie in fata instantei in favoarea inculpatilor. Potrivit lui Grecu, acesta este si motivul pentru care atunci cand au fost audiati de magistrati au dat declaratii care nu corespund adevarului. Pe de alta parte, tanarul mai sustine ca au fost contactati de cateva ori de rudele acuzatilor care le-au oferit bani pe care ei i-au refuzat. De asemenea, partile vatamate spun ca au primit telefoane de amenintare de pe diverse numere private, in care li se atragea atentia "vedeti ce declarati, aveti grija ce spuneti". Claudiu Grecu a mai declarat, ieri, reprezentantilor presei ca, in urma cu cateva zile, Suliman Giuniet a venit insotit de inca o persoana, la clubul "Occident 68" cu intentia de a discuta cu cele doua parti vatamate, insa angajatii de aici i-au interzis accesul in bar. Pe de alta parte, in scurt timp, Marian Enache si Claudiu Grecu vor formula o cerere prin care sa solicite judecatorilor de la Tribunalul Constanta sa fie reaudiati, iar procesul sa se solutioneze cu usile inchise. De asemenea, cei doi au solicitat organelor abilitate sa le asigure protectie deoarece vietile lor, cat si ale familiilor sunt in pericol.

Firul declaratiilor care au dus la eliberarea inculpatilor

In urma cu aproximativ doua saptamani, la Tribunalul din Constanta a avut loc audierea partilor vatamate in cazul scandalului petrecut in vara anului trecut de la club "Occident 68". Cei doi inculpati trimisi in fata instantei de judecata sunt Memet Omer in varsta de 25 de ani si Suliman Giuniet de 27 de ani, ambii acuzati de tentativa de omor. Ei sunt acuzati ca au atacat si lovit cu sabii si cutite doi angajati ai clubului "Occident 68". In noaptea de 18 spre 19 iunie, in jurul orei 2,30, in fata barului "Occident 68", iar apoi in incinta acestuia a avut loc un scandal de proportii. Claudiu Vasile Grecu de 36 de ani si Marian Enache de 21 de ani sunt salariatii firmei care administreaza localul sus-mentionat, situat pe strada General Manu. Pe motiv ca nu le-au permis intrarea in local unor tineri, cei doi angajati au fost luati la bataie, dupa care agresorii au fugit. In urma scandalului, Enache si Grecu au fost transportati de urgenta la spital, fiind diagnosticati cu multiple fracturi, traumatisme si plagi prin injunghiere. Marian Enache a fost injunghiat in burta, avand intestinele scoase, iar Grecu a fost partial scalpat. Imediat dupa constatarea faptei penale, politistii au demarat o ancheta pentru a-i identifica si retine pe agresori. S-a format un cerc de suspecti, iar dupa o luna de zile au fost identificati doar doi dintre agresori, care au si fost arestati. Este vorba despre Memet Omer si Suliman Giuniet. Din luna iulie 2004, Suliman Giuniet a solicitat de mai multe ori revocarea mandatului de arest preventiv, deoarece nu el este autorul infractiunii, dar magistratii nu au tinut cont de declaratiile lui.La un moment dat, chiar si Memet Omer a spus judecatorilor ca Giuniet nu a participat la scandalul cu pricina. Cu toate acestea, judecatorii nu au tinut cont de afirmatiile acestuia si au dispus, de fiecare data, prelungirea mandatului de arest preventiv pentru Giuniet.

"Mi se pare ca el este unul dintre agresori, dar nu sunt sigur"

In momentul in care partile vatamate din acest dosar, respectiv, Marian Enache si Claudiu Vasile Grecu au fost audiati, rand pe rand, cei doi au relatat cum a avut loc incidentul de asta-vara. Intrebat de catre judecator, daca cel care l-a atacat cu un cutit este vreunul din inculpatii din boxa, Marian Enache a spus ca i se pare ca ar fi Suliman Giuniet, insa a mentionat ca nu este sigur. "Atunci cand am fost chemat la Politie nu am putut sa dau decat niste semnalmente ale agresorului, pentru ca nu l-am vazut bine. Am spus ca acesta este putin blondut, la fel de inalt ca mine, sau chiar mai inalt. Nu sunt convins ca Suliman Giuniet este agresorul pentru ca nu-l pot recunoaste decat dupa voce. Cand am fost chemat de catre anchetatori, l-am pus pe Giuniet sa vorbeasca ca sa-mi dau seama daca el a fost cel care m-a atacat. Mi s-a parut ca vocea lui este asemanatoare cu a celui care m-a atacat". Cam aceleasi declaratii le-a dat si a doua parte vatamata, respectiv, Vasile Claudiu Grecu. Mai mult, partile vatamate au declarat ca au fost mai multi agresori, in timp ce in fata instantei nu au fost trimisi decat doi.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii