Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 14 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Patru persoane din județul Galați, decedate în urma fenomenelor meteo extreme. Ministerul Sănătății a organizat o celulă de criză!

ro

14 Sep, 2024 12:31 181 Marime text
Sursă foto: ISU Galați

Având în vedere situația gravă produsă de ploile și inundațiile consecutive care au apărut în nordul județului Galați și în județul Vaslui, la nivelul Ministerului Sănătății s-a organizat o celulă de criză condusă de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila împreună cu secretarii de stat Adriana Pistol și Alexandru Rogobete, pentru asigurarea asistenței medicale pentru populația din zonele afectate, transmite un comunicat din partea Ministerului Săntății. 

„Suntem în legatură permanentă cu autoritățile locale și cu Direcțiile de Sănătate Publică a județelor Galați și Vaslui pentru asigurarea de vaccin antitetanic și vaccin hepatitc A, pentru copiii din localitățile afectate”, transmite ministerul.


La Spitalul Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Galați sunt disponibile paturi în secția de ATI și dacă vor exista alte solicitări se va asigura transportul pacienților și la alte unități sanitare. 

O ambulanță aflată în misiune a fost surprinsă de ape, iar echipajul este în siguranță. 

Până în momentul de față, ca urmare a inundațiilor, au fost înregistrate 4 decese în județul Galați. 

Manifestarea fenomenelor hidrometeorologice extreme a generat, din nefericire, decesul a 4 persoane (1 din localitatea Pechea, 1 din localitatea Dragușeni,1 din localitatea Costache Negrii și 1 din localitatea Corod). 

În urma verificărilor efectuate de organele abilitate a 5-a victimă nu a decedat din cauza efectelor meteo, ci din alte cauze, fiind decedată de două zile.


Citește și:
Apele Române: Două baraje piscicole administrate de terți din județul Galați au cedat (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii