Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:03 30 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Capitală Hoți de bijuterii, prinși! Detalii despre jaful de 10.000 de euro

ro

27 Jun, 2024 17:31 385 Marime text
foto: Pexels Poliţiştii au efectuat percheziţii într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat, după ce un bărbat a reclamat că din locuinţa pe care o deţine i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri, prin forţarea uşii de acces, hoţii plecând cu bijuterii, două ceasuri şi un seif, cu o valoare de circa 10.000 de euro.

Oficial de la Poliție 

La data de 26 iunie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigaţii Criminale Sector 5, au pus în executare două mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţul Ilfov, şi două mandate de aducere, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de furt calificat şi complicitate la furt calificat.

În fapt, la data de 7 mai 2024, poliţişti din cadrul Secţiei 18 Poliţie au fost sesizaţi, prin apel 112, de către un bărbat, în vârstă de 31 de ani, cu privire la faptul că, din locuinţa pe care o deţine i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri, prin forţarea uşii de acces.

Cazul a fost preluat de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Sector 5.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 3 mai 2024, prin forţarea uşii de acces în locuinţă, bănuiţii, având feţele parţial acoperite, ar fi pătruns în interiorul unei locuinţe de unde ar fi sustras mai multe bijuterii, două ceasuri şi un seif metalic.
Prejudiciul a fost estimat la aproximativ 10.000 de euro.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor desfăşurate, au fost identificaţi doi bărbaţi, în vârstă de 49 de ani, respectiv 55 de ani, bănuiţi de comiterea faptei.

Astfel, la data de 26 iunie 2024, au fost puse în executare două mandate de percheziţie domiciliară în Bucureşti şi în judeţul Ilfov şi două mandate de aducere, emise pe numele bănuiţilor, aceştia fiind depistaţi şi conduşi la audieri.

Cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, ulterior, faţă de aceştia a fost dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Capitalei.

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este un procedeu în cadrul procesului penal reglementat de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


Citește și:

Știri ConstanțaFemeie tâlhărită aproape de Agigea! Doi bărbați reținuți (FOTO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii