Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în Constanța și Brăila la persoane suspectate de înșelăciune. O femeie ar fi încercat să vândă un teren care nu i-ar fi aparținut

ro

29 May, 2024 11:52 638 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

La data de 28 mai a.c., polițiști Serviciului de Investigare a Criminalității Economico – Financiare Constanța, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat două percheziții domiciliare, în municipiile Constanța și Brăila, într-un dosar penal având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, fals în declarații și complicitate la înșelăciune.
 
Conform comunicatului emis de IPJ Constanța, din cercetările efectuate în dosar a rezultat că, la data de 4 octombrie 2023, o femeie și un bărbat ar fi indus-o în eroare un cumpărător, cu ocazia încheierii unei procuri notariale care ar fi atestat faptul că femeia ar fi proprietara unui teren aflat în județul Buzău, pe care urma să-l vândă persoanei vătămate.
 
În realitate, terenul respectiv nu s-ar mai fi aflat în proprietatea femeii, aceasta fiind executată silit în anul 2014.
 
Prejudiciul cauzat este de aproximativ 210.000 de lei, sumă reprezentând prețul terenului,  pe care cumpărătorul l-ar fi achitat anterior încheierii contractului de vânzare – cumpărare.
 
În urma efectuării perchezițiilor, au fost ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, două laptopuri și cinci telefoane mobile.
 
Totodată, în cauză au fost puse în executare două mandate de aducere.
 
În acest caz cercetările sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
Activitățile au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Constanța, luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale, precum și cel al polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, a transmis sursa citată.

Citește și:
Mascații din Constanța fac percheziții în Bihor! (FOTO+VIDEO)
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii