Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:12 08 09 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții în județul Constanța la persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc (GALERIE FOTO)

ro

08 Sep, 2024 15:06 176 Marime text
Sursa galeriei foto: DIICOTLa data de 07.09.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Vrancea au dispus reținerea a 2 inculpați (frați), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc în formă continuată şi deţinere de droguri de risc şi de mare risc în vederea consumului propriu.

Potrivit procurorilor DIICOT, din cercetările efectuate a reieșit că, în perioada august-septembrie 2024 unul dintre inculpați a deţinut, transportat, oferit și vândut droguri de risc (canabis) şi droguri de mare risc (cocaină şi ecstasy), către consumatori de pe raza județelor Constanța și Galați, inclusiv cu ocazia unor evenimente private sau publice ( concerte).

În același interval de timp, coinculpatul  a deţinut, oferit şi  vândut, prin intermediul fratelui său droguri de risc (canabis).

În ziua de 6 septembrie 2024 primul  inculpat a fost prins în flagrant, în municipiul Galați, în timp ce comercializa cantitățile de aproximativ 170 grame cocaină  și respectiv 10 grame substanță MDMA în amestec cu ketamină,  pentru suma de 80.000 lei.

Ulterior au fost puse în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară pe raza județelor Constanța, Galați și Argeș, fiind identificate și ridicate cantitățile de 1,5 kilograme canabis (drog de risc), 180 grame cocaină (drog de mare risc) , 25 grame substanță cu conținut  de MDMA și ketamină (drog de mare risc), sumele de 12.710 euro, 8.700 lire sterline, 400 dolari americani, 200 franci elvețieni și 8.500 lei, precum și alte mijloace de probă.

În ziua de 07.09.2024, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea a dispus arestarea preventivă a inculpaților, pentru o perioadă de 30 de zile.

„Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea.
Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Galați, Constanța și Pitești, polițiștilor din cadrul din Inspectoratului de Poliție al Județului Galați precum și al jandarmilor din  Inspectoratul Județean de Jandarmi  Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi Constanța.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au precizat procurorii.

Citește și: 

Bărbatul acuzat că și-a înjunghiat fosta concubină, adus la Tribunalul Constanța! A fost arestat preventiv pentru 30 de zile (FOTO+VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii