Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 22 11 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziţii în spitale TOATE cadrele medicale încătuşate în „Dosarul decontărilor ilegale de reţete“, arestate la domiciliu (document)

ro

10 Oct, 2015 00:00 3933 Marime text
La Constanţa, descinderile au avut loc pe aleea Hortensiei nr. 12, bloc C4, scara B, bulevardul Tomis nr. 293, strada Căpitan Dobrilă Eugeniu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa (SCJU), la Secţia de Nefrologie, la vestiarele din spital, la Spitalul de Boli Infecţioase şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.
 
Veste proastă pentru procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) în dosarul decontărilor aparent ilegale de medicamente! Judecătoarea Codruţa Strîmb, de la Curtea de Apel Bucureşti, a decis punerea în libertate a Elenei Dumea, şef de secţie în Spitalul de Boli Infecţioase Constanţa, precum şi a Eugeniei Muja, medic primar la Spitalul de Infecţioase. De arest au mai scăpat Coseti Niculescu, şef Serviciu în Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Constanța, Mirela Boboc, şefa unei farmacii, Mihaela Irina Mătărîngă, medic psihiatru, Alina Gabriela Dragu, asistent, şi Andreea Baciu, farmacist.
 
Codruţa Strîmb le-a aplicat celor mai sus precizate măsura preventivă a arestului la domiciliu.
 
Pe durata arestului la domiciliu, cadrele medicale sunt obligate să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară, la instanţa de judecată, ori de câte ori sunt chemate, să nu comunice cu ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunilor, respectiv cu martorii ori experţii din prezenta cauză.
 
Decizia judecătoarei Codruţa Strîmb este definitivă.
 
În cauză, directorul adjunct al CJAS Constanţa, Mihaela Vrînceanu, şi Mia Maria Bănăţeanu, asistent-şef în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, Secţia Nefrologie, sunt cercetate sub control judiciar. Liliana SgîrcituGela GavrilăPaul CreţuCosmin BoldeanuVasile Sorica şi Iolanda Serghiev se află în stare de arest la domiciliu, potrivit unor surse avocăţeşti.
 
Potrivit DIICOT, în cauză sunt derulate cercetări specifice sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani, fals material în înscrisuri oficiale, fals intelectual, uz de fals, fraudă informatică, fals informatic, abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declaraţii, camătă, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, dare de mită şi şantaj.
 
Codruţa Strîmb l-a condamnat, în luna aprilie, pe Stan Mustaţă, fost magistrat al Curţii de Apel Bucureşti, unul dintre foştii judecători ai Dosarului Retrocedărilor din Constanţa, la zece ani şi opt luni de închisoare, cu executare. Strîmb l-a găsit vinovat pe Mustaţă de constituirea unui grup infracţional organizat, de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, de luare de mită în formă continuată, dar şi de trafic de influenţă.
 
Nu este de trecut cu vederea faptul că, la finele lunii aprilie, Codruţa Strîmb şi Corina Cornelia Dăescu, de la Curtea de Apel Bucureşti, au închis definitiv dosarul fostului director al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Constanţa, Ilie Rachieru. Mai precis, Dăescu şi Strîmb au menținut sentinţa penală nr. 889/09.11.2011 a Tribunalului București, când Rachieru a fost obligat la plata către partea civilă Petronela Georgescu (director al Direcţiei Tehnice din cadrul RADET Constanţa) a sumei de 10.000 de euro în echivalent în lei la cursul BNR la data plăţii efective, reprezentând daune morale.
 
În acest context, amintim că, în luna iulie 2014, Rachieru a fost condamnat definitiv, de judecătorii Curţii Supreme a României, la doi ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor şi luare de mită, în formă continuată.
 
Comunicatul integral poate fi citit accesând secţiunea „Documente“.

Citeşte şi 

Soluție definitivă în dosarul lui Rachieru
10.000 de euro, daune morale pentru un fost director tehnic al RADET Constanța (document)


Săracii doctori bogaţi
Ce avere au agonisit medicii constănţeni cercetaţi în dosarul reţetelor false (documente)


CJAS şi Spitalul Judeţean, zguduite de scandal şi de percheziţii
Mafia reţetelor fictive a atras medici nefrologi, farmacişti şi asistente (rechizitoriu+galerie foto
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii