Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 03 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții DNA la sediul IPJ Cluj, într-un dosar de corupție! Ancheta l-ar viza pe nepotul fostului ministru de Interne Ioan Rus

ro

17 Jun, 2024 12:34 661 Marime text


Procurorii DNA au făcut percheziții, în această dimineață, la sediul IPJ Cluj. Potrivit știripesurse, cel vizat de anchetă ar fi chiar șeful IPJ Cluj, chestorul Mihai Rus, care ar fi rulat prin municipiul Cluj cu viteza de aproximativ 120 km la oră. El ar fi fost oprit de poliție, iar imediat acesta ar fi schimbat locul de la volan cu soția acestuia pentru ca polițistul rutier să constate prezența ei la volan.

Mai mult, precizează aceeași sursă, Mihai Rus ar fi insistat la ofițerii de la Direcția Rutieră Cluj pentru a nu fi trecut în actele oficiale iar în locul său să fie trecută soția sa.

Sursa: Știripesurse.ro

Oficial de la DNA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Cluj, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, săvârșite în cursul anului 2024, de către angajați ai Inspectoratului de Poliţie Județean Cluj în legătură cu îndeplinirea/neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

În cursul zilei de 17 iunie 2024, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 2 (două) locații situate pe raza municipiului Cluj-Napoca, ambele fiind sediile unor instituții publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.


Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
 
Citește și
Oficial DNA, percheziții la Poliția Locală Sector 1 București!
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii