Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:01 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții la UMC Un angajat, suspectat că și-ar fi prelungit carnetul de marinar, oferind informații false

ro

28 May, 2024 12:40 2478 Marime text
Sursa foto: IPJ Constanța

Polițiștii au făcut astăzi, 28 mai 2024, precheziții la locuințele unui bărbat suspectat de uz de fals, dar și la locul acestuia de muncă. Conform unor surse, acesta este angajatul Universității Maritime Constanța.

Oficial de la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța. 

La data de 27 mai a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economico-Financiare, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, au efectuat trei percheziții domiciliare în municipiul Constanța, la locuințele și locul de muncă al unui bărbat, de 49 de ani.

 
Acesta este bănuit de săvârșirea infracțiunii de uz de fals.
 
Astfel, la data de 14 decembrie 2022, pentru a-și prelungi carnetul de marinar, acesta ar fi depus la Autoritatea Navală Română documente care ar fi atestat împrejurarea nereală că ar fi fost îmbarcat pe o navă, în perioada 2019-2020.
 
În urma efectuării perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie, trei telefoane mobile, o unitate de calculator și patru laptopuri.
 
Cercetările în acest caz sunt continuate, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.
 
La percheziții au participat și polițiști din cadrul Poliției Municipiului Constanța.

PRECIZĂRI:

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:
Percheziții la Constanța! (VIDEO)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii