Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:22 24 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Percheziții România Au fost puse în executare 4 mandate pe numele unor persoane cercetate pentru ucidere din culpă și abuz în serviciu! A fost deschis dosar penal, după moartea unui bărbat internat într-un azil de bătrâni (VIDEO)

ro

24 Jul, 2024 12:42 206 Marime text
Foto ilustrativă

La data de 23 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Pitești – Biroul Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară în localitățile Pitești, Curtea de Argeș, Ștefănești și Albota, la sediile sau punctele de lucru ale unor persoane juridice și la locuințele unor persoane fizice, cercetate într-un dosar penal privind inacțiune  în  asigurarea îngrijirilor medicale și igienei unei persoane internate într-un azil de bătrâni, respectiv omisiuni în solicitarea intervenției medicale de urgență, fapt ce ar fi condus la decesul unui bărbat, cu mobilitate limitată, în vârstă de 56 ani, din Pitești, a transmis ărintr-un comunicat Poliția Română.
 
 
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate înscrisuri cu valoare probatorie și sisteme de calcul.
 
De asemenea, a fost dispus transportul la spital pentru trei persoane, au precizat surse din anchetă.
 
Două persoane au fost conduse la sediul poliției, pentru audieri.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul reprezentanților Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială Argeș și Direcției de Sănătate Publică.
 
La activitățile de percheziție au participat peste 30 de polițiști argeșeni din structurile de investigații criminale, ordine publică, de investigare a criminalității economice, criminalistică, dar și luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Argeș.
 
Cercetările continuă pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, reţinerea, arestarea preventivă sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nicio situaţie să înfrângă prezumţia de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:
Percheziții România Polițiștii și procurorii descind la 8 adrese din București și Ilfov, într-un dosar de spălare de bani (VIDEO)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii