Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:31 19 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Persoane cu dizabilități, exploatate la o fermă din județul Iași. Un suspect, reținut

ro

19 Jul, 2024 20:28 172 Marime text
La data de 18.07.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor  de trafic de persoane și supunerea la muncă forțată sau obligatorie.

Potrivit DIICOT, din materialul probator administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2010,  acesta a recrutat trei  persoane vătămate majore cu dizabilități și  prin inducere în eroare cu privire la remunerația pe care urma să le-o remită, le-a primit și adăpostit la o fermă situată pe raza unei comune din județul Iași unde, prin acte de constrângere fizică și psihică, le-a exploatat prin supunere la muncă forțată și obligatorie.

Cercetările au  mai stabilit că inculpatul a acționat cu autoritate deplină asupra persoanelor vătămate pe care  nu le-a remunerat pentru activitățile prestate, privându-le totodată  de cele mai elementare mijloace de subzistență dar și de acces  la  tratamentele medicale adecvate afecțiunilor de care suferă.

În urma perchezițiilor efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.

„Astăzi, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Iași a dispus arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile.
Activitățile de urmărire penală au fost realizate împreună cu polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iași.                                                                  
Persoanele vătămate au intrat în managementul de caz al unei organizații nonguvernamentale specializate în asistența victimelor traficului de persoane.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție“ - au mai menționat procurorii

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii