Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:28 20 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peste 70 de mii de someri din cauza declinului constructiilor

ro

28 Oct, 2009 02:26 952 Marime text
Din cauza domeniului construcţiilor, care a fost într-un continuu declin în ultima perioadă, peste 70 de mii de angajaţi au rămas şomeri, în acest an.

Potrivit preşedintelui Asociaţiei Producătorilor de Materiale de Construcţii din România (APMCR), Claudiu Georgescu, care a participat ieri la un seminar organizat de Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură, piaţa construcţiilor este într-o involuţie clară în 2009, cu semnale care au început încă din toamna anului trecut. „Blocarea construcţiilor de locuinţe este cauzată, pe de-o parte, de criza financiară globală, iar pe de altă parte, de lăcomia dezvoltatorilor, care au cerut nişte preţuri pentru apartamente cu mult peste potenţialul de cumpărare al cetăţenilor. Au făcut ca tranzacţiile şi, mai ales, vânzările de locuinţe noi să se apropie de un minim istoric", a afirmat reprezentantul APMCR.

Potrivit acestuia, 12.000 de angajaţi care şi-au pierdut locurile de muncă sunt doar din sectorul producţiei de materiale de construcţii.

În opinia preşedintelui APMCR, cheia ieşirii din această situaţie nu este la constructor, ci tot la mediul financiar, prin trei componente principale: bănci, stat şi mediul privat, în sensul atragerii tuturor resurselor posibile, astfel încât să se realizeze construcţii la preţuri pe care le pot suporta românii.

Potrivit aceleiaşi surse, involuţia pieţei construcţiilor va continua şi în 2010, cel puţin până în luna mai.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii