Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:23 26 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Peşte confiscat la Tulcea

ro

24 Nov, 2012 03:17 1284 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat acţiuni pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, în urma cărora au identificat doi cetăţeni români care aveau asupra lor 253 de kilograme de peşte fără documente legale, precum şi unelte de pescuit comercial fără a avea autorizaţie.

În data de 21 noiembrie, în jurul orei 22.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea aflaţi în acţiune pe malul lacului Razim, de pe raza localităţii Sarichioi, au depistat două persoane cu vârste de 39, respectiv 29 de ani, aflate într-o barcă tip lotcă, din lemn, cu motor.

În urma verificărilor, a fost descoperită cantitatea de 253 de kilograme de peşte proaspăt, din specii diferite (şalău, caras, babuşcă), precum şi 10 setci tip monofilament.

Poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de peşte, evaluată la aproximativ 467 de lei, pe care au predat-o spre valorificare unei societăţi comerciale de profil, iar barca a fost dată în custodie pe bază de proces verbal numitului G.A.

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele premergătoare pentru săvârşirea infracţiunii de „producere, import, deţinere, comercializare sau utilizare a uneltelor de plasă monofilament", precum şi pentru săvârşirea infracţiunii de „deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, icrelor ori produselor din peşte obţinute din pescuit".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii