Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Planul Roșu de intervenție activat la Constanța UPDATE. Persoane, printre care și copii, posibil intoxicate la Hotel Belvedere din Olimp (FOTO+VIDEO)

ro

15 Jul, 2024 17:58 3407 Marime text
 În stațiunea Olimp din județul Constanța au fost depistate azi, 15 iulie 2024, persoane posibil intoxicate la Hotel Belvedere din stațiunea Olimp.

Facem precizarea că Complexul Belvedere Panoramic aparține omului de afaceri Mohammad Murad. 

Mai multe persoane (printre care și minori) acuză stare de rău, senzații de sufocare, respirație greoaie.

Pentru gestionarea eficientă  a situației, la nivelul județului Constanța a fost activat Planul Roșu de Intervenție.- transmite ISU Dobrogea.  

Până la acest moment au fost alocate două autospeciale pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ.

Potrivit unor surse, intoxicarea ar fi putut fi provocată de apa din piscină. 

Misiunea este în dinamică.

UPDATE 1

La fața locului intervin 5 smurd, 2 Saj, 2 atpvm și un CBRN. 

UPDATE 2 

Momentan, opt copii sunt evaluați medical de echipajele Smurd. Sunt conștienți, agitați.

Misiunea este în dinamică.- transmit reprezentanții ISU Dobrogea. 

UPDATE 3 

Opt copii au plecat cu Saj la spital Mangalia, alți patru sunt în evaluare. 



UPDATE 4 

La acest moment, aproximativ 20 persoane (12 adulți și 8 copii) sunt în evaluare medicală la fața locului. Toate persoanele sunt conștiente.- transmit reprezentanții IGSU. 

UPDATE 5

Potrivit ISU Dobrogea, au fost transportați la spital încă: un adult și un copil cu Smurd, un adult cu Smurd, un adult cu SAJ și trei copii cu doi aparținători adulți cu autospeciala pentru transport victime multiple. 


UPDATE 6 

Reprezentanții Spitalului Municipal Mangalia au precizat că din cei șase pacienți (trei copii și trei adulți) aduși la Spitalul Municipal Mangalia, doar unul dintre adulți prezintă simptome mai accentuate: tuse, greață, vărsături. Cu toții sunt la oxigen și li se administrează cortizon timp de jumătate de oră. 

„Din cei șase pacienți (trei copii și trei adulți) aduși la Spitalul Municipal Mangalia, doar unul dintre adulți prezintă simptome mai accentuate: tuse, greață, vărsături. Cu toții sunt la oxigen și li se administrează cortizon timp de jumătate de oră. Dupa ce se vor liniști/stabiliza, copiii vor fi duși la  Constanța. Niciunul nu are viața pusă în pericol, nici adult nici copil!”- a transmis sursa citată. 




UPDATE 7


Unul dintre copiii veniți cu familia la mare spune că că aproximativ 20 de persoane erau în piscină în acel moment și se simțea miros de clor.

Copilul se simte bine pentru că a părăsit locul repede. 

În jur de 20 de persoane erau în acel moment în piscină. Se simțea miros de clor.

Eu mă simt bine, că am părăsit locul destul de repede.- spune un copil de 13 ani venit la mare cu familia. 

UPDATE 8 

Planul roșu de intervenție a fost dezactivat cu ora 19:55. Au fost transportași la spital 13 persoane (6 adulți și 7 copii) iar la față locului au fost asistate medical 11 persoane (6 adulți și 5 copii).

UPDATE 9

Complexul Belvedere Panoramic aparține omului de afaceri Mohammad Murad. 

Acesta a venit cu precizări imediat după incident. Mohammad Murad a declarat că a fost informat la ora 17:21 despre un incident la piscina hotelului Belvedere. Echipa de conducere a ajuns la fața locului înaintea lui și a observat că doi copii și câțiva adulți vomitau. Au instruit oamenii să iasă din piscină și au efectuat teste care au confirmat că totul este în regulă.
Am fost informați la ora 17.21 că se întâmplă ceva la piscina din hotelul Belvedere.

A ajuns acolo echipa noastră de conducere înainte de a sosi eu. Eram doi copiii care și adulți care vomitau. 

Am vorbit cu echipa să îndrume oamenii să iasă din piscină. S-au luat testele. Totul este în regulă.
Murad a explicat că incidentul de la piscina hotelului Belvedere a fost cauzat de o cantitate mai mare de clor eliberată de aparatul de filtrare. Imediat au fost efectuate teste și s-a constatat că totul este în regulă
A fost momentul când aparatul de filtrare a aruncat o cantitate mai mare de clor. Am luat pe loc testele. Au venit cei de la ISU și DSP, au luat testele rapide. Arată totul normal. Se poate întâmpla.  
Acesta a subliniat că subliniat că astfel de incidente se pot întâmpla și că momentan nu s-au găsit cauze exacte, fiind o problemă tehnică. El a exprimat regretul său, menționând că este foarte atent la sănătatea clienților și folosește cele mai bune materiale disponibile, 
Foarte bine că ISU a luat imediat măsuri. În momentul de față, totul e normal. Nu se găsesc cauze exacte. E o problemă tehnică. 

Îmi pare rău. Eu sunt foarte atent la tot ce înseamnă sănătate, iau toate măsurile, folosim cele mai bune materiale.


UPDATE 10-Oficial de la ISU Dobrogea 
 
 Am fost solicitați să intervenim localitatea Olimp,  acolo  unde mai multe persoane, acuzau o stare de rău, senzație de sufucare și respirație greoaie, printre care si minori.
 
Pentru gestionarea eficientă a situației, la nivelul județului Constanța fost activat Planul roșu de intervenție.
 
A o fost alocate, cinci echipaje Smurd, două auto-speciale pentru transport victime multiple, două ambulanțe SAJ, o autospecială CBRN.
 
Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat începând cu 19.55, fiind transportați la spital 13 persoane, 6 adulți și 7 copii.
 
Iar la fața locului fiind asistate medical, 11 persoane, 6 adulți și 5 copii.
 
Toate persoane au  fost transportate la spital conștiente cooperante.





Citește și:


UPDATE. Tragedie fără margini în județul BrașovDoi copii au murit în urma unei intoxicații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Vezi toate STIRILE VIDEO!

Ti-a placut articolul?

Comentarii