Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:34 17 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politia ia masuri speciale de Paste

ro

16 Apr, 2009 02:50 1254 Marime text
Activităţile specifice pentru asigurarea unui climat de ordine vor fi desfăşurate de peste 500 de poliţişti constănţeni. Inspectoratul Judeţean de Poliţie din Constanţa va avea grijă ca ordinea şi siguranţa publică să domnească pe tot cuprinsul judeţului, pentru a oferi un sentiment de linişte tuturor credincioşilor care vor sărbători cel mai mare eveniment al creştinătăţii.

În colaborare cu Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Constanţa şi Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră, oamenii legi vor implica  dispozitive mixte şi vor depune toate eforturile ca, până în data de 20 aprilie, lăcaşele de cult să fie cele mai protejate. De asemenea, o atenţie maximă va fi acordată pe timpul desfăşurării slujbelor religioase, evenimente care atrag numeroşi credincioşi.
Se va apela şi la nivelul subunităţilor de poliţie, cum ar fi poliţia comunitară sau societăţile de pază şi protecţie. Acestea vor asigura ordinea publică şi vor preveni infracţiunile de violenţă sau de furt în cadrul locurilor dens populate, cum ar fi cele în care se desfăşoară activităţi religioase, culturale sau sportive.
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier vor fi şi ei angrenaţi în această campanie. În zilele de Paşte, pe străzile localităţilor din judeţ vor fi prezente constant echipaje de patrulare, iar în preajma bisericilor vor fi echipe de siguranţă publică. Tot ei vor fluidiza traficul, vor combate excesul de viteză şi vor evita ambuteiajele pe principalele străzi din judeţ.

Veşti proaste pentru hoţii de buzunare


Măsurile speciale de asigurare a ordinii în locurile aglomerate nu vor fi luate numai de oameni în uniformă. Inspectoratul Judeţean de Poliţie avertizează că vor exista efective de poliţişti îmbrăcaţi în ţinute civile. Aceştia vor avea rolul de a prinde autorii furturilor din buzunare şi poşete, iar evenimentele deosebite sunt luate în serios de oamenii legii. Pe timpul desfăşurării manifestărilor religioase vor fi pregătite echipe de rezervă pentru intervenţie, cu scopul de a-i ajuta pe cei implicaţi în prima linie.
Grupurile, barurile, discotecile şi alte locuri în care pot fi declanşate acte de violenţă vor fi atent supravegheate de lucrătorii Serviciului de Investigaţii Criminale pe toată perioada sărbătorii pascale.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii