Poliția Română are o „listă neagră“! Cine este de la Constanța
Poliția Română are o „listă neagră“! Cine este de la Constanța
24 Jul, 2023 18:00
ZIUA de Constanta
3434
Marime text
- Numele celor 18 persoane din Constanța se regăsesc pe site-ul oficial al Poliției Române, iar ZIUA de Constanța face o trecere în revistă a acestora, alături de acuzațiile care le sunt aduse și care i-au transformat în fugari.
- Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și prezumția de nevinovăție.
Acestea sunt doar câteva dintre infracțiunile care i-au transformat în fugari și persoane urmărite pe aproape 20 de constănțeni.
Numele celor 18 persoane din Constanța se regăsesc pe site-ul oficial al Poliției Române, iar ZIUA de Constanța face o trecere în revistă a acestora, alături de acuzațiile care le sunt aduse și care i-au transformat în fugari.
Constănțenilor li se adaugă și alte persoane din țară, pe numele cărora autoritățile au emis recent mandate, dar și cetățeni străini.
Așa cum precizam anterior, din Constanța sunt nu mai puțin de 18 persoane care figurează în registrele Persoanelor urmărite întocmite de Poliția Română.
Mircea Bradean este căutat în baza mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea. Potrivit informațiilor de la Poliție, prin Sentința Penală nr. 139 din 11.02.2022, a Judecătoriei Cluj Napoca, acesta a fost condamnat la trei ani și trei luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.
Sandu Antonio este căutat în baza unui mandat european de arestare, pentru trafic de persoane. Polițiștii informează că pe 1 februarie 2022, autoritățile judiciare din Belgia au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare „pentru săvârșirea infracțiunilor de participare la un grup criminal organizat și trafic cu ființe umane în scopul exploatării prostituției unei persoane majore“.
Kelemen Nusa Anna este căutată pentru trafic de persoane, după ce, potrivit Poliției, la data de 26 noiembrie 2021, Tribunalul Mureș a emis mandatul de executare a pedepsei cu închisoarea cu nr. 224 pentru săvârșirea infracțiunilor de „constituire de grup infracțional, trafic de minori în formă continuată, complicitate la act sexual cu un minor și trafic de minori, având de executat o pedeapsă de opt ani închisoare“.
Cătălin Alexa este căutat de Poliție după ce, la data de 18 martie 2021, Tribunalul Brașov a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile pentru săvârșirea de infracțiuni informatice și spălare de bani.
Laurențiu Samu este căutat în baza unui mandat european de arestare. Potrivit Poliției Române, acesta „se sustrage executării Mandatului European de Arestare emis de autoritățile spaniole, pentru comiterea infracțiunii de furt, comisă pe teritoriul acestui stat“.
Cristinel Constantin este în atenția autorităților pentru că pe numele său este emis un mandat de executare a pedepsei închisorii având de executat o pedeapsă de nouă luni pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere, violență în familie și nerespectarea ordinului de protecție.
Ibram Ildan are pe numele său emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru evaziune fiscală, Poliția anunțând că împotriva acestuia Tribunalul Constanța a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 697 din 17 septembrie 2020, acesta fiind condamnat la șapte ani de închisoare pentru evaziune fiscală.
Radu Adrian Stavrache este căutat pentru înșelăciune și, potrivit Poliției Române, „se sustrage executării MEPI (nr., mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea) nr. 85 din 5 iunie 2020 emis de Tribunalul Prahova, prin care a fost condamnat la pedeapsa de 1 an și 2 luni închisoare pentru înșelăciune“.
Costel Raznatovschi este căutat pentru infracțiuni economice și polițiștii spun că „se sustrage MEPI nr. 761 din 28 mai 2020, emis de Tribunalul Constanța, având de executat o pedeapsă privativă de libertate de patru ani închisoare pentru comiterea de infracțiuni economice“.
Ramona Costache este căutată pentru proxenetism, potrivit Poliției, aceasta fiind condamnată la trei ani de închisoare pentru această infracțiune, „conform mandatului de executare nr. 567/02.04.2020 emis de Tribunalul Constanța“.
Marius Popa a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, potrivit Poliției Române.
Victor Ionuț Păun este căutat de Poliție pentru infracțiuni la regimul stupefiantelor și, potrivit autorităților, pe numele său, Tribunalul București a emis în data de 10 mai 2018 mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 2689, fiind condamnat la cinci luni pentru infracțiunile respective.
Cristian Coman, fost Chiriță, este căutat pentru că a fost condamnat la șase ani de închisoare, spun polițiștii, pentru „săvârșirea infracțiunilor de sprijinire a unui grup infracțional organizat, falsificare a instrumentelor de plată electronică în formă continuată, punere în circulație a instrumentelor de plată electronică, efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces fără drept la un sistem informatic în formă continuată, conform mandatului de executare cu nr. 558/04.05.2018 emis de Tribunalul București – Secția I Penală“.
Remus Cornel Cojocaru a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru înșelăciune, conform mandatului de executare cu nr. 103/09.03.2022 emis de Judecătoria Constanța, anunță Poliția Română.
Sorin Stici este căutat în baza mandatului de executare nr. 933 emis pe 14 mai 2013 de Tribunalul Constanța, fiind condamnat, spune Poliția, la 5,6 ani pentru comiterea infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, introducere și modificare fără drept de date informatice și efectuare de operațiuni financiare în mod fraudulos.
Mariean Aurel Bădilă, zis Calu, a fost condamnat la opt ani de închisoare, pe numele său fiind emis, potrivit Poliției, MEPI nr. 391/2011/29.11.2012 pentru comiterea infracțiunilor de apartenență la un grup infracțional structurat constituit în vederea săvârșirii infracțiunilor prin intermediul sistemelor informatice, falsificarea instrumentelor de plată electronice, tentativă la efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și deținere de materiale pornografice cu minori într-un mijloc de stocare a datelor informatice.
Iulia Macovei este căutată după ce a fost condamnată la zece ani de închisoare pentru trafic de persoane, conform mandatului de executare nr. 197/2006 emis la 5 decembrie 2008 de Tribunalul Iași, anunță Poliția.
Carli Pierangelo, cetățean italian, este în atenția Poliției pe numele său existând un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pentru înșelăciune.
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale, luarea măsurilor preventive sau trimiterea în judecată reprezintă etape şi măsuri în cadrul procesului penal, reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot în nici o situaţie să înfrângă prezumţia constituţională de nevinovăţie de care se bucură oricare justiţiabil.
PRECIZĂRI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și
Urmărită din categoria "Most Wanted", depistată prin cooperare polițienească româno - britanică
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp
Comentarii