Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:06 02 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Politicienii au facut „concurs de coroane" (galerie foto)

ro

02 Dec, 2009 01:30 1438 Marime text

cap1.jpgSocial-democraţii au preferat să-şi demonstreze „supremaţia" depunând trei coroane, PD-L şi PNL câte două

Ziua Naţională şi împlinirea a 91 de ani de la Marea Unire din 1 Decembrie 1918 au fost marcate şi la Constanţa.

La Monumentul Eroilor Căzuţi în Primul Război Mondial, din Cimitirul Central, s-a desfăşurat, ieri, un ceremonial religios şi militar de depunere de coroane, jerbe şi buchete de flori, prilejuită de Ziua Naţională a României.

După cum a menţionat şi prefectul judeţului, Claudiu Iorga Palaz, manifestarea a reprezentat un omagiu închinat celor care, de-a lungul timpului, s-au jertfit pentru împlinirea Marii Uniri, marcând istoria neamului prin momente de referinţă, începând cu Unirea de la 1600, înfăptuită de Mihai Voievod Viteazul, continuând cu Unirea Principatelor Române din 1859 şi culminând cu Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918. În acordurile Imnului Eroilor, participanţii la ceremonial au depus coroane şi jerbe de flori la Monumentul Eroilor căzuţi în Primul Război Mondial, din Cimitirul Central.

Ca de obicei, la ceremonia organizată cu sprijinul Garnizoanei Constanţa, Consiliul Judeţean şi Primăria Constanţa au fost reprezentate de „secunzi". Coroana din partea CJC a fost depusă de vicepreşedintele Cristinel Dragomir, iar cea a Primăriei, de viceprimarul Decebal Făgădău. Printre participanţii la eveniment am semnalat prezenţa câtorva parlamentari: senatorul Mircea Banias şi deputatul Maria Stavrositu de la PD-L, deputaţii liberali Gheorghe Dragomir şi Mihai Lupu, deputatul Amet Aledin (UDTTMR), social-democraţii, deşi având cei mai mulţi parlamentari, fiind reprezentanţi doar de deputatul Antonella Marinescu. Principalele trei formaţiuni politice - PD-L, PSD, PNL - au ţinut să depună coroane atât din partea filialelor judeţene, cât şi a celor municipale. Chiar dacă numeric au fost mai puţini, social-democraţii au preferat să-şi demonstreze „supremaţia" depunând trei coroane: una de la cabinetul parlamentar PSD, care-i include pe Alexandru Mazăre, Eduard Martin şi Antonella Marinescu, una de la judeţ şi ultima de la municipiu. Deşi prezenţi, aliaţii pesediştilor, conservatorii, şi-au trimis solii, pe Ştefan Giuglea şi Marian Motoc, acesta din urmă fiind şi liderul organizaţiei municipale a PC, dar s-au rezumat doar la a face act de prezenţă, nefiind înscrişi pe lista celor ce au depus coroane sau jerbe.

ceremonie.jpg„Să nu uităm eroii"

Reprezentanţi diplomatici acreditaţi la Constanţa, printre care l-am remarcat pe consulul general al Republicii Populare Chineze, Wang Tieshan, comandanţi ai structurilor teritoriale ale Ministerului Apărării Naţionale, ale Ministerului Administraţiei şi Internelor şi ale altor instituţii ale statului român, directorii mai multor servicii publice deconcentrate, veterani de război, revoluţionari, foşti deţinuţi politici şi alte persoane au ţinut să fie, ieri, prezente la eveniment şi să depună o coroană de flori în memoria eroilor neamului.

În finalul ceremoniei, prefectul judeţului, Claudiu Palaz, a ţinut să ureze concetăţenilor „La mulţi ani", cu prilejul Zilei Naţionale. „Este o zi importantă pentru ţară, dar să nu uităm că fără eroii omagiaţi astăzi, noi n-am fi ajuns aici şi n-am fi fost ceea ce suntem. Faptul că au fost atât de multe coroane depuse cred că poate fi interpretat şi drept o dovadă că politicul a fost lăsat deoparte", a declarat reprezentantul Guvernului în teritoriu.

{mos_ri:Claudiu Palaz} 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii